LAUREATI SOLINA: Izabrani najbolji sportaši, klubovi i djelatnici grada Solina u 2020.

Foto: Jakov Teklić

Sportaši judašica Ana Viktorija Puljiz, strijelci Matea Omazić i Petar Gorša

Nagrađeni hrvatski nogometni reprezentativci iz Solina Nikola Moro i Stipe Radić

U organizaciji Solinske zajednice sportova, 19. veljače 2020. u GSD na Bilankuši, su proglašeni najuspješniji solinski klubovi, sportaši, trener, nadareni i sportski djelatnici u 2020. godini. Nažalost priredba je napravljena u dva dijela, jer može maksimalno 25 ljudi u dvoranu, zbog epidemioloških preporuka Stožera RH. Premda u godini smanjenog sportskog intenziteta zbog COVIDA 19, Komisija nije imala lagan posao!

Za najbolje sportašice ravnopravno su izabrane višestruka državna prvakinja judašica Ana Viktorija Puljiz, brončana na EP U21 i drugoj na EJU kupu, te četvrtoj na svjetskoj rang listi, i streljačica Matea Omazić, najbolja pištoljašica RH. Najuspješniji sportaš je višestruki državni prvak i pobjednik Svjetskog Kupa u Brazilu strijelac Petar Gorša, koji je ostvario kvotu za odlazak na OI u Tokio, te prvi na svjetskoj rang listi u zračnoj i MK puški.

Obje ekipne nagrade pripale su strijelcima i streljačicama SD Dalmacijacement, državnim prvacima i finalistima Kupa RH.

I u trenerskoj konkurenciji dodijeljene su dvije ravnopravne nagrade za proteklu godinu, Suzani Čoko-Vulikić trenerici RK Petason-Vranjic i Tomislavu Bašiću, treneru BK Salona i izborniku ženske boksačke reprezentacije Hrvatske. U kategoriji najbolji sportaš kolektivnog sporta nagrada je pripala Marini Katić, košarkašici ŽKK Salona.

Dodijeljene su i dvije ravnopravne nagrade za dugogodišnju sportsku djelatnost, Spomenki Matković (SD Dalmacijacement) i Fabijanu Moskatelu (NK Solin)

Izabrani su i perspektivni sportaši, njih osam: Mario Veljača (NK Solin), Ante Milković (BK Salona), Duje Koljanin (NK Solin), Marta Vrlić (JK Solin), Ana Ćukušić (SD Dalmacijacement), Karlo Pavić (KK Solin), Marta Šimić (Karate klub DC), Filipa Bodrožić (Teniski klub DC).

Posebna priznanje za postignute uspjehe u sportu, sportašu iz grada Solina, koji nije član solinskog kluba, pripale je nogometašima Nikoli Moru (NK Dinamo – Moskva) i Stipi Radiću, igraču Hajduka na posudbi u Belgiji.

Priznanja za jubilarne godišnjice djelovanja dobili su klubovi: HNK Sloga (95), Streljačko društvo Dalmacijacement (70), ŠRD Jadro (65), ŠRK Vranjic (55), MNK Solin (40) i SK Voljak (35).

Nagrade i priznanja uručili su župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, dogradonačelnik Ivica Rakušić, predsjednik i dopredsjednik GV Renato Prkić i dr. Zdravko Perko, te predstavnici Solinske zajednice sportova Nikola Tokić, Željko Ljubičić i Anđelko Bešker. Program je po običaju vodila Vesna Žižić.

Priredio: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content