Ljetna duhovna obnova u Mravincima

U organizaciji Župe sv. Ivana Krstitelja iz Mravinaca, od petka, 28. srpnja do nedjelje, 30. srpnja odvijat će se duhovna obnova na vanjskom oltaru pored župne crkve sv. Ivana Krstitelja.

“Obje večeri sličan je koncept: u 18.30h krunica, u 19h sveta Misa, u 20h svjedočanstva / klanjanje, slavljenje. Subota ujutro rezervirana je za mlade i djecu od 11 do 18 godina (svjedočanstva mladih i druženje), a nedjelja ujutro je po standardnom župnom rasporedu (krunica i Misa). Svetu Misu prvog dana predvodi don Roko Kaštelan, bivši torcidaš, a danas kapelan u Solinu. Drugog dana Misu predvodi don Antun Mate Antunović, kapelan splitske župe Visoka” – najavljuju organizatori.

Molitvena zajednica “Nanovo rođeni” iz župe Botinec u Novom Zagrebu koja će predvoditi duhovnu obnovu, karizmatska je katolička zajednica koja djeluje 10 godina. Redovito održavaju duhovne obnove za župe i molitvene zajednice, po cijeloj Hrvatskoj i BiH.

U tim misijama neizostavan dio su svjedočanstva mladih ljudi, mladih bračnih parova itd. Svjedočenje je jako važan segment rada, pogotovo s mladima.

“Oni moraju čuti svjedočanstva, moraju vidjeti da je to primjenjivo i moraju moći sebe staviti u poziciju nekoga na koga se to odnosi.” – riječi su Matije Ricova, bivšeg voditelja te molitvene zajednice, a danas nacionalnog koordinatora za mlade Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom.

Kroz “zelenu katedralu” u Mravincima lete čak i avioni, a mjesta ima za puno naroda. Kao u Isusovo vrijeme raširimo se po livadama i osluškujmo Njegovu Riječ! Pet godina neumorni misionar bio je don Damir Stojić, a sada dolaze mlade snage – Nanovo rođeni. Ne brinite za vrućine i kakvo će biti vrijeme, uvijek je pravo vrijeme za susret sa živim Bogom!  – poručuju organizatori te pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže.

Scroll to Top
Skip to content