Ljetni spektakl u solinskoj Gradini u četvrtak 1. rujna

Najteži meč u karijeri Luka Plantića

Sedam vrhunskih profesionalnih mečeva

SOLIN – Hrvatski olimpijac boksač Luka Plantić i trener Tomislav Bašić, članovi Boksačkog kluba Salona iz Solina najavljuju boksački spektakl u Solinu. U drevnoj solinskoj Gradini, u četvrtak 1. rujna 2022. godine s početkom u 20 sati, održat će se Ljetni boksački spektakl. Planirano je sedam vrhunskih profesionalnih mečeva i najteži meč u karijeri Luke Plantića.

Nakon spektakularnih boksačkih mečeva na otvorenom između selekcija Hrvatske i Češke u Gradcu i Drveniku 24. kolovoza 2022., Solin će u četvrtak, 1. rujna 2022. na ljetnoj pozornici u utvrdi Gradina biti domaćin najveće boksačke profi-priredbe u Hrvatskoj nakon dugo vremena!

Luka Plantić protiv Južnoafrikanca Ryna Liebenberga borit će se za ulazak među najbolje poluteškaše svijeta u profi-ringu, a vrlo jake oglede imat će i Branimir Malenica, Damir Plantić, Ivan Duka, Ukrajinci Rostislav Bilostotskij i Dmytro Rybalko koji se već osjećaaju pravim Solinjanima.

Sedam vrhunskih profesionalnih mečeva

Glavni meč večeri bit će između našeg olimpijca i osvajača brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Armeniji Luke Plantića (25) i prekaljenog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga (38), iskusnog boksača koji iza sebe ima pojas u Silver WBC-u u super srednjoj kategoriji, a borio se i za titulu WBA Interim World Title, te za IBO World Title.

Ryno ‘The Lion’ Liebenberg najveće je ime s kojim se Luka Plantić dosad uopće borio u karijeri i za mnoge je potpuno iznenađenje kako je naš prvak u poluteškoj kategoriji tako brzo u profesionalnom boksu pristao na meč protiv Liebenberga koji kotira među najboljima i bio bi golemi izazov za nositelje titula i pojasa.

Luka Plantić želi što prije ući među 50 najboljih poluteškaša i izboriti poziciju za napad na neku od profi-titula, a poznat je njegov gard – nema straha pred bilo kime, srčano će prihvatiti borbu protiv bilo koga i ne priznaje nikome da je bolji prije nego što se sučele u ringu. Pogotovo što Luka i dalje ima ambicije u olimpijskom boksu i želi konkurirati za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Ozbiljan suparnik poput Ryna Liebenberga može ga visoko lansirati na svjetskim profi-listama, a Luka će pobjedu protiv južnoafričkog ‘The Liona’ tražiti u domaćem okruženju, pred svojim brojnim navijačima i u svom Solinu gdje živi s obitelji.

Luku Plantića za najteži meč karijere priprema ukrajinski stručnjak koji od ove godine radi u BK Saloni, Jaroslav Podmasterchyk. Uz glavnu borbu večeri u Solinu, održat će se još šest mečeva u profesionalnom boksu, a bit će i nekoliko uvodnih mečeva prema pravilima „amaterskog“ boksa.

Torcidaš Branimir Malenica, Imoćanin koji profesionalnu karijeru gradi u Njemačkoj, a zajedno s Lukom Plantićem bio je i u kampu Pedra Diaza na Floridi, borit će se u poluteškoj kategoriji protiv Nassera Bukenyja (31) iz Ugande, koji živi i bori se u Nizozemskoj i dosad u karijeri ima četiri pobjede i dva poraza.

Lukin stariji brat Damir Plantić borit će se u crusier kategoriji protiv Serhiija Ksendzova, Ukrajinca s njemačkom adresom, koji je na omjeru od četiri pobjede i sedam poraza.

Ukrajinac koji živi i trenira u Solinu Rostislav Bilostotskij, a branio je i boje Hrvatske na ovotjednom revijalnom susretu Hrvatske i Češke u Gradcu, u super bantam kategoriji borit će se u debitantskom profi-nastupu protiv Gruzijca Jabe Memishishija (31) koji je skupio već 25 mečeva u profesionalnoj karijeri (omjer 8-17).

Još jedan solinski Ukrajinac Dmytro Rybalko, također u profesionalnom debiju, borit će se protiv Gruzijca Malkhaza Sujashvilija (24) s iskustvom od 33 profesionalna meča (12 pobjeda, 21 poraz).

Remigiusz Syska (24), mladi boksač iz Njemačke (dvije profesionalne pobjede) borit će se u srednjoj kategoriji protiv Siniše Gambeliæa (36), čvrstog borca iz Bosne i Hercegovine, koji u profesionalnim nastupima ima omjer od tri pobjede i osam poraza.

Splićanin Ivan Duka u svom drugom profesionalnom meču borit će se protiv mladog Gruzijca Gerisa Aduashvilija (22) koji već ima dvadeset profesionalnih mečeva (osam pobjeda!).

Gledatelji na ljetnoj pozornici u solinskoj utvrdi Gradine u četvrtak, 1. rujna 2022. moći će uživati u spektakularnoj boksačkoj večeri i profesionalnom meču kakav dugo nije viđen u Hrvatskoj – borbi našeg neustrašivog lava Luke Plantića i južnoafričkog lava Ryna „The Liona“ Liebenberga.

RASPORED BORBI:

1. Remigiusz Syska – Siniša Gambelić (4×3 min., 72,5kg).

2. Rostyslav Bilostotsky – Jaba Memishishi (4×3 min. 55,25kg).

3. Ivan Ðuka – Geriso Aduashvili (4×3 min., 90,7kg).

4. Dmytro Rybalka – Malkahaz Sujashvili (4×3 min., 79,3kg).

5. Damir Plantić – Serhii Ksendzov (6×3 min., 79,3kg).

6. Branimir Malenica – Nasser Bukenya (6×3 min. 79,3kg).

MEČ VEČERI:

7. Luka Plantić (HR) – Ryno Liebenberg (South Afrika) /8×3 minute – 76,2 kg/

ULAZNICE (ulaz od 18 sati):

Slobodno sjedenje: 100 HRK (13,27 eura)

VIP ulaznica: 1.000 HRK (132,72 eura).

Priredio: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content