Mali znanstvenici na Jadru

U petak, 16. prosinca učenici OŠ don Lovre Katića i OŠ kralja Zvonimira, posjetili su izletište Jadro te su sudjelovali na radionici pod nazivom „Mali znanstvenici“ koja se održala u Centru za posjetitelje.

Kroz zabavne radionice koje je vodila biologinja i edukatorica Martina Markov, učenici su imali priliku naučiti o ugroženoj endemskoj vrsti mekousne pastrve koja živi u Jadru, hranidbenom lancu, ekologiji i zaštiti okoliša. Istražili su sadržaje izletišta, a kako im je bilo pročitajte u nastavku.

Eva: „Bilo mi je jako zabavno na radionici. Jako su lijepo preuredili onaj zapušteni prostor no nije mi bilo lijepo vidjeti kako je na stablu zapela vrećica koja bi mogla zagaditi ovo lijepo mjesto. Prirodu i svoj okoliš moramo čuvati i zaštititi“.

Sara: „Na izvoru mi je bilo baš lijepo. Naučila sam puno o biljkama i životinjama rijeke Jadro. Dobro sam se zabavila i naigrala. Baš sam sretna što živim blizu pa ću moći često odlaziti tamo“.

Frane: „Drago mi je što smo posjetili onaj lijepi prostor. Svašta sam novo naučio. Super mi je bila ona mahovina što raste na zidovima kao i imitacija šetnje kroz rijeku punu pastrva.“

Palmina: „Jako mi se svidjelo upoznati novi prostor uz Jadro. Sve je lijepo uređeno i novo. Posebno mi je zanimljiv kutak u kojem na dodir slike možeš saznati mnoge zanimljivosti o ribama, pticama, biljkama i rijeci Jadro“.

Mihaela: „ Baš mi je bilo zabavno posjetiti novi prostor uz Jadro. Naučila sam da je priroda zakon i da je moramo poštovati. Saznala sam mnogo o biljkama i životinjama, a najviše o mekousnoj pastrvi. Prostor je vrlo lijep i uredan i jedva se čekam ponovo vratiti.“

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Solina.
Scroll to Top Skip to content