Marin Punda izabran u Nacionalni forum Eurochilda – NEF Hrvatske

Predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina Marin Punda, kao predstavnik Grada Solina prijatelja djece, izabran je u 2. saziv Nacionalnog foruma Eurochilda – NEF Hrvatske.

Nacionalni forum dječjeg vijeća Eurochilda (NEF) je aktivnost koja omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava vezanim za život djece i mladih na lokalnom, nacionalnom i europskom nivou. Naglasak i rad organizacije je pravo djeteta na izražavanje vlastitog mišljenja o svim stvarima koje se na njih odnose.

Uz Marina, kao predstavnika grada Solina, djecu Hrvatske će na susretima predstavljati još kolege iz šest gradova, a to su Bjelovar, Čakovec, Duga Resa, Jastrebarsko, Koprivnica, Opatija, Pregrada i Velika Gorica.

Marin će ovim članstvom imati mogućnost predstavljati svoj grad u nizu zajedničkih projekata, a njegove će aktivno biti uključene i u međunarodne projekte. Naime, Eurochild organizacije je mreža organizacija koja širom Europe radi na promociji prava i unapređivanju dobrobiti djece i mladih sa sjedištem u Bruxellesu. Eurochild ima 176 punopravnih članova u 34 države Europe. Marin će imati mogućnost raspravljati sa svojim vršnjacima o temama koje obuhvaćaju pitanja obitelji, obrazovanja, zdravstvenoj zaštiti djeteta, prava djece, vršnjačkog nasilja, siromaštva, škole te društva općenito i europskih stavova. Voditelji Nacionalnog forum Eurochilda – NEF za Hrvatsku su predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

S Marinom će na projektima surađivati svi članovi Dječjeg gradskog vijeća Solina, a koje će pratiti voditeljica Radojka Bućan. Biti član Eurochilda NEF-a Hrvatske velika je čast, kako za Marina tako i za grad Solin, ali i velika odgovornost.

Čestitke Marinu i članovima Dječjeg gradskog vijeća Solina!

Scroll to Top Skip to content