Marko Božić osvojio peto mjesto na EYOF-u

Foto: Gabi JUAN (EJU)

Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) se održao od 23. – 29. srpnja u Mariboru. Tijekom festivala mariborske ulice je ispunilo preko 4000 sudionika iz 48 zemalja u 11 sportova. Za najsjajnije odličje borilo se 308 judaša iz 43 zemlje, svaki za zlato u svojoj težinskoj kategoriji. Marko Božić (JK „Solin“)  je ostao nadomak postolja, peto mjesto u kategoriji -90kg. Dvije pobjede i dva poraza.

„Pa ništa, sve što se danas trebalo potrefiti, potrefilo se. Stvarno odličan dan, prve dvije borbe, ne sjećam se kada sam tako dobro odradio borbe kao te dvije. Polufinale Azerbajdžanac, bio je bolji u kontaktu uspio me baciti. Sada za treće mjesto jednostavno nije išlo, pokušavao sam na sve načine, sve što sam htio pokušati-probati, ali ništa nije išlo i eto na kraju peto mjesto, nisam zadovoljan, može bolje.“ – kazao je Božić.

11 sportova, preko 4000 sudionika, Europski olimpijski festival mladeži, podijelio je s nama dojmove od ovih proteklih dana:

“Definitivno jedno vrlo zanimljivo iskustvo, vrijedno. Sav taj festival, otvaranje, upoznavanje s drugim sportašima stvarno ekstra i to je zapravo uvod u olimpijske igre, na kojima se nadam da ću sudjelovati. Jednostavno nezaboravno iskustvo.” – kazao je Božić.

Izvor: hrvatski judo savez

Scroll to Top
Skip to content