Masku nosim, odgovorno se vozim! Pogledajte kampanju splitskog Prometa!

Cilj kampanje je da putnici shvate kako upravo oni svojim odgovornim ponašanjem mogu minimalizirati rizik prijenosa zaraze

Splitski Promet je pokrenuo kampanju naziva ‘Masku nosim, odgovorno se vozim’. Pokrenuta je na inicijativu Sindikata vozača i prometnih radnika Prometa uz podršku uprave.

– Iako je broj putnika koji ne nose masku iz dana u dan sve manji, ovom kampanjom poseban fokus želimo staviti na ugrožene skupine i neželjene incidente. Bez obzira na propisanu obvezu nošenja maski u javnom prijevozu, cilj ove kampanje je da putnici shvate kako upravo oni svojim odgovornim ponašanjem mogu minimalizirati rizik prijenosa zaraze – poručuju iz Prometa.

Upozoravaju kako je Splitsko-dalmatinska županija rekorder po broju zaraženih osoba te kako se s dolaskom jeseni rizik virusnih oboljenja povećava.

– Uvažavanjem struke i odgovornim ponašanjem javni prijevoz možemo i moramo učiniti sigurnim za sve korisnike. Dobar primjer pruža upravo naša tvrtka u kojoj među 600 djelatnika nemamo evidentiran niti jedan slučaj zaraze na radnom mjestu, a želja nam je da tako i ostane – zaključuju iz Prometa.

Scroll to Top