Ministrica turizma Nikolina Brnjac posjetila Salonu

Foto: Jakov Teklić

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posjetila je 30. travnja Solin, točnije salonitanski amfiteatar u kojem će se 8. i 9. svibnja održati Europski bacački kup.

-Ovo je uistinu važan događaj na izuzetnoj lokaciji i iznimna mi je čast biti na ovom mjestu odakle će prekrasne slike obići cijeli svijet – kazala je ministrica Brnjac ističući sportsku, ali i turističku važnost održavanja Europskog kupa na prostoru arheološkog lokaliteta Salone.

Ministricu su među ostalima dočekali župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

-Uz veliki povijesni i arheološki značaj ovaj lokalitet ima i izuzetan turistički potencijal. Ovo je istinsko blago i bogatstvo te me uistinu veseli održavanje ovog Kupa. Kamo sreće da naš Filip Mihaljević upravo ovdje osvoji prvo mjesto – kazao je župan Boban.

-Organizacija Europskog bacačkog kupa u Saloni predstavlja dio intencije svih nas da uz zaštitu ovog povijesnog lokaliteta organiziramo brojna kulturna i sportska događanja kako bi se povećao broj posjetitelja. Vjerujem da će novi plan upravljanja Salonom, koji je u izradu, a u kojem će Grad i Županija imati puno veću ulogu u upravljanju doprinijeti tome – kazao je gradonačelnik Ninčević.

Nakon obilaska amfiteatra ministrica se uputila do Manastirina i Tusculuma gdje ju je viša kustosica Arheološkoga muzeja Split Ema Višić Ljubić detaljnije upoznala s povijesnim značajkama ovih lokaliteta.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

Scroll to Top
Skip to content