Na igralištu Nogometnog kluba “Solin” održana tradicionalna dječja olimpijada

Polaznici Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Solin i privatnih vrtićkih kuća koje djeluju na području našeg grada sudjelovali su 23. svibnja u tradicionalnoj dječjoj olimpijadi održanoj na igralištu NK „Solin“.

Riječ je o manifestaciji pokrenutoj od strane Hrvatskog olimpijskog odbora koja se odvija pod sloganom „I ja ću biti olimpijac“, a malim natjecateljima podršku je, u ime Grada Solina, iskazao pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice DV-a „Cvrčak“ Anđele Biuk, podizanja olimpijske zastave i paljenja baklje mališani su startali s odmjeravanjem snaga u pet disciplina u kategoriji dječaka i djevojčica: skok u dalj, bacanje loptice, trčanje na 50m, štafeta 4×25 i nogomet.

U disciplini skok u dalj za djevojčice pobjedu je odnijela Ana Pia Poljak iz DV-a „Jadro“, a u istoj disciplini za dječake najbolji je bio Antonio Relja iz DV-a „Salona“.

Najspretniji u bacanju loptice u dalj bili su Elena Elez iz DV-a „Patkica“ i Luka Maras iz DV-a „Gabrijel“.

Najbrži u trčanju na 50 metara bili su Ana Mandić i Lovre Elez, oboje iz DV-a „Papaline“.

U disciplini štafeta 4×25 u kategoriji djevojčica najbolja je bila ekipa DV-a „Salona“ u sastavu: Marta Đogaš, Eva Karmen Sedlar, Franceska Unković i Nika Režić, dok je u kategoriji dječaka pobjedu odnijela ekipa DV-a „Paun“ u sastavu: Šime Jakić, Lovre Buzov, Toma Žižić i Špiro Gotovac.

U nogometu, u kategoriji djevojčica pobjedu je odnijela ekipa DV-a „Škrinjica“ u sastavu: Sara Vuković, Lena Teklić, Ella Bažika, Lucija Burić i Mia Vrgoč, dok su u kategoriji dječaka najbolji bili mališani DV-a „Tratinčica“: Frane Basić, Ivan Čukušić, Pjero Milić, Leonardo Šoda i Mateo Pavela.

Nakon zbrajanja svih rezultata po vrtićima prvo mjesto pripalo je DV-u „Salona“ dok je nagradu za fair play ponio Leon Zubak, polaznik DV-a „Labud“.

Pobjednicima natjecanja uručene su medalje i pehari, a svim sudionicima diplome kao vrijedni podsjetnik na važnost prijateljstva, sportskog duha i korektnog natjecanja.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Scroll to Top
Skip to content