Na izletištu Jadro otvara se izložba “Kraj vode” umjetnice Glorie Oreb

Grad Solin i Izletište Jadro pozivaju da se pridružite na otvaranju izložbe “Kraj vode” izv.prof.dr.art. Glorie Oreb u kuriranju Jadre Ryle koje će se održati u nedjelju, 12. studenog 2023. u 12:00 sati na izletištu Jadro.

Radovi na papiru i video instalacija bit će postavljeni u posjetiteljskom centru Jadro izletišta,
a radovi na platnu bit će postavljeni u vanjskom prostoru među stablima i uz samu rijeku
Jadro.

Izložbu, koja će biti popraćena različitim radionicama za djecu i odrasle, možete posjetiti do 10. prosinca 2023.g. u sklopu radnog vremena izletišta Jadro, od ponedjeljka do subote od 9:00 do 18:00h, a nedjeljom i praznicima od 9:00 do 14:00 sati.

Iz predgovora izložbe:

„Izložba predstavlja novi ciklus radova Glorie Oreb Kraj vode, koji obuhvaća crteže grafitom i tušem, grafike otisnute na bombaž platnu i video uradak Crna knjiga,u trajanju od 2′ 40“. Apstrahirani radovi referiraju se na prirodno okružje rijeke Jadro, uz posebni naglasak na element vode, te reflektiraju bogatu prirodnu baštinu uz rijeku Jadro čije je očuvanje glavni cilj rada izletišta. U crtežima, grafikama i videu Glorie Oreb, prikazani su ciklusi vode koji nas sve povezuju. Iz vode možemo učiti staze solidarnosti nas kao ljudi, ali i solidarnosti sa zemljom i njezinim resursima – od kojih je voda esencijalna. Od prelijevanja tuša u slobodno lebdeće površine, vrtloge i spirale, do kontroliranih crtanih formi i printa, radovi ciklusa Kraj vode zanemaruju granice, odbijaju čvrstoću i promišljaju fluidnost nevidljivih sila prirodnih duhova, koji nadilaze hijerarhije ljudskih i neljudskih svjetova, te se vraćaju vodenim izvorima.“ Jadra Ryle, kustosica izložbe

Izložba “Kraj vode” sufinancirana je sredstvima Splitsko – dalmatinske županije.

Scroll to Top
Skip to content