Najava manifestacije Romantika u Saloni 2020.

U ponedjeljak 6. srpnja u hotelu President Solin održana je konferencija za medije s ciljem najave manifestacije Romantika u Saloni koja započinje u subotu 11. srpnja, a koja će se kroz četiri ljetna termina održati u prekrasnom ambijentu antičke Salone te pružiti jedinstvenu interpretaciju antičke baštine. Manifestacije Romantika u Saloni koja će započeti 11. srpnja održat će se još u terminima 17. srpnja s početkom u 21 sat, a riječ je o radionici antičkih mozaika. Radionica će se održati u Vrtu Tusculum u Saloni.

Nakon antičke radionice slijedi 7. kolovoza antički sajam koji će se tradicionalno održati u samom centru grada na malom Glorijetu. Za kraj manifestacije Romantika TZ Solin u Vrtu Tusculum 21. kolovoza priprema antičke igre.

Na konferenciji za medije sudjelovali su Jelena Stupalo, direktorica TZG Solin, kao predstavnik organizatora, Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnik grada Solina kao predstavnik suorganizatora, Marko Muža, rukovoditelj Terminala Dalmacija INA d.d. predstavnik generalnog sponzora te Ante Jurčević, ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu kao predstavnik suorganizatora.

– Koristimo ovu priliku da zahvalimo svim našim partnerima, a posebice našem generalnom sponzoru INA d.d. na podršci ovom projektu već dugi niz godina, a posebice u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa koji pred nas stavlja brojne izazove. Vjerujemo kako će naši posjetitelji uživati u programu koji smo za njih priredili – kazala je direktorica TZ Solin Jelena Stupalo.

Scroll to Top