Najuspješniji hrvatski streljački klub proslavio 70 godina uspješnog djelovanja

Dvadeset i dvoje članova kluba osvojilo je 110 medalja na Velikim međunarodnim natjecanjima

Najuspješniji hrvatski streljački klub SD Dalmacijacement iz Solina svečano je proslavio 70 godina uspješnog djelovanja. Istina, kalendarski godinu poslije jubileja zbog situacije s koronom.

Program svečane proslave započeo je 15. listopada 2021. otvaranjem izložbe slika Streljačkog društva Dalmacijacement u Salona Mallu u Solinu. Izložba pod nazivom 110 medalja na velikim natjecanjima će biti postavljena do 29. listopada 2021.

U petak, 22. listopada u hotelu President u Solinu, održana je svečana sjednica skupštine kluba, koju je vodio sportski novinar Jura Ozmec. U središtu pozornosti su bili osvajači 110 medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, svjetskih kupova, Mediteranskih i Europskih igara, i Prvenstva Balkana, te četiri puta više s manje rangiranih natjecanja, plus državna prvenstva. Spomenutih 110 medalja je osvajalo njih dvadeset i dvoje zajedno sa trenerom Sinišom Vitezom, koji je sudionik pet Olimpijskih igara.

Prvu europsku medalju u Solin je donio Miroslav Jankov 1982. godine sa EP u Rimu, a prvu žensku Branka Jankov (Kovo) 1983. sa EP u Dortmundu. Prvu svjetsku medalju osvojila je Vesna Domazet (Vitez) 1986. godine. Medalje su poslije osvajali: Dijana Bošnjak, Željan Škaro, Mladenka Malenica, Renato Kunac, Natalija Gotovac, Marina Borzić, Ana Nazor, Irena Božić, Danijela Burić, Marša Samma, Sandra Vitez, Ante Krišto, Marija Marović, Petar Gorša, Marin Čerina, Ivan Petričević, Marta Zeljković, Borna Petanjek i 110. Josip Sikavica. 

– Uz sve ovo, a nadasve u odgoju mladih, naš sljedeći cilj su Olimpijske igre u Parizu i osvajanje medalje, koja nedostaje u našim vitrinama u Solinu – rekao je Siniša Vitez alfa i omega solinskoga kluba, a predsjednik kluba Renato Kunac je naglasio:

– Nećemo spavati na lovorikama, što potvrđuje i prošla sezona kada smo osvojili sve četiri ekipne nagrade u prvoj hrvatskoj ligi, prvi put u povijesti streljaštva.

Podršku i čestitke na svečanosti su im uputili, direktor sponzora Cemex-Hrvatska Velimir Vilović, župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, dogradonačelnik Solina Ivica Rakušić, glavni tajnik HSS-a Bojan Ðurković, potpredsjednik HOO Željko Jerkov, ispred Ministarstva turizma i sporta Darko Vučič, te Damir Katič član IO Solinske zajednice sportova. Svečanost su uveličali pjesmama Vokalisti Salone i Marko Pecotić.

Priredio: Miro Podrug

Fotografije: Miro Podrug  i Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content