NK SOLIN – 1.NL: Trener Marko Lozo poveo Modre s Jadra

Još nekoliko hajdukovaca očekuje se nakon povratka prve momčadi s priprema u Sloveniji!

SOLIN – Nogometni prvoligaš Solin u prošli četvrtak na igralištu pokraj Jadra krenuo je s pripremama za novu sezonu. Trener Marko Lozo i kompletna struka iz prošlog prvenstva ostaje na kormilu prve momčadi Solina i u novoj sezone. Dužnost sportskog direktora sportski i dalje će obavljati Vik Lalić. Lozini asistenti će biti pomoćni trener i analitičar Tomislav Barišić, kondicijski trener Kristijan Krajinović, trener vratara Hrvoje Višić, te ekonom Jurica Jakoliš.

Trener Solina Marko Lozo na prvoj prozivci i uvodnom treningu na igralištu pokraj Jadra je imao 28 nogometaša. U odnosu na prošlu sezonu, ostalo je u Lozinom kadru samo sedam prvotimaca, dok je priključen veliki broj juniora Solina.

– Važno je naglasiti i da su u okviru suradnje s HNK Hajduk stigli već s Poljuda Mateo Jurić-Petrašilo i Antonio Klarić Kukuz, koji su prošle sezone s Bijelima ispisali lijepu europsku priču ulaskom u finale Lige prvaka mladih. Još nekoliko hajdukovaca, prema dogovoru, očekuje se nakon povratka prve momčadi s priprema u Sloveniji, što je još jedna potvrda izvrsne suradnje između Hajduka i Solina, koja je dogovorena i službenom postala prošle sezone. A upravo Hajduk, i to juniori, koje sada trenira lanjski trener Solina Toni Golem bit će prvi test solinskim nogometašima. Dvoboj je planiran za iduću subotu, za devet dana, u Solinu – rekao je Vik Lalić, sportski direktor Solina.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika Solina Miroslava Delića, okupljene igrače i stožer pozdravio je i sportski direktor Vik Lalić. Solinjani su odmah krenuli i s prvim treningom, a ovaj vikend su predviđene obveze i tijekom jutra i poslijepodneva, testovi će se odraditi na Poljudu, a trening u Solinu.

U odnosu na prošlu sezonu među Modrima s Jadra više nisu Duje Ninčević, Stephen Chinedu, Luka Mamić, Nikola Kušeta, Šime Puljić, Tvrtko Buljan i vratar Ante Topić!

– Novo je lice pojačanje iz Zadra, bivši igrač Dinama, Istre 1961 i Krke, krilni napadač Dino Kapitanović, dok posebno veseli i povratak Dine Klarića što se također može smatrati velikim pojačanjem. Klarić je, podsjetimo, povratnik u kadar nakon teže ozljede tijekom prošle sezone, operacije i dugotrajnog procesa oporavka. Danas je odradio trening po posebnom programu, ali njegov je povratak iznimno značajan za momčad Marka Loze. Osim navedenih novih igrača, prvim treninzima se priključio i značajniji broj nogometaša iz dalmatinskih niželigaških klubova, koji će se u predstojećem razdoblju pokušati nametnuti treneru Lozi i njegovom stručnom stožeru – rekao je Vik Lalić.

Osim dvoboja s juniorima Hajduka, Solin je dogovorio pripremne utakmice sa Zadrom i Hrvacama, te je potvrdio sudjelovanje na memorijalnim turnirima u Zmijavcima i Vranjicu.

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content