NK SOLIN: Duje Tokić nije nezadovoljan igrom protiv Orijenta 1919

Foto: Jakov Teklić

Nakon raskida s glavnim trenerom Ivanom Matićem pod paskom njegovog prvog pomoćnika Duje Tokića Solinjani su već u slijedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Dugopolja u Solinu uknjižili pobjedu i prekinuli niz od šest utakmica bez pobjede. No, u slijedeće dvije uslijedili su porazi. U prvoj su doživjeli debakl na gostovanju kod Dubrave Tim Kabela, poraženi su s 4:0, a u drugoj poslije prvenstvene stanke pretrpjeli su poraz uz Jadro, od Orijenta 1919 (0:1).

Generalni remont

Prisjetimo se samo, ne tako davno igralište uz Jadro je bio neosvojiva tvrđava za i jače klubove od Orijenta 1919! Solinjani su pali na 13. mjesto s 13 bodova, svega dva više od posljednje Opatije! Zasigurno je upaljen alarm u taboru Modrih uoči zimske stanke, u kojoj treba napraviti „generalni remont“, kako je izvještaj s prošle utakmice završio kolega Krste Mujan.

– Protiv Riječana osjetilo se ne igranje četvorice stožernih igrača, Ninčevića, Jurića, Relote i Puljića. Gol na otvaranju utakmice nas je presjekao i na kraju bio odlučujući. Unatoč tome drugo poluvrijeme bili smo bolji, suparnici pa skoro nisu ni prelazili centar. Nažalost nismo bili efikasni, pogađali smo vranice i oko njih. Sve u svemu igrom nisam nezadovoljan u cijelosti, ali vidljivo je da nas i sreća ne mazi. Nismo zaslužili izgubiti utakmicu. Zaboravimo ovo ako želimo odraditi kvalitetno do zimske stanke – rekao je Duje Tokić, te se usredotočio na slijedeće dvije utakmice do kraja prvog dijela, protiv Cibalije u Vinkovcima i Inter Zaprešića uz Jadro:

– Obje utakmice donose takozvane duple bodove. Prva je u Vinkovcima, a domaćini su također u problemima. Idemo odigrati i dati sve od sebe, a osjećam da možemo se dignuti. Snaga nije upitna pokazali smo u završnici protiv Orijenta, potrebno je malo dobiti na svježini. Svakako da usporedo razmišljamo od obje utakmice, a Zaprešićani su primjer kako se može skočiti na tablici. U Vinkovce idemo i snažniji, konkurenciju pojačavaju Relota, Jurić i Ninčević, dok Puljić odrađuje još jednu utakmicu zbog crvenog kartona.  

Pomoćni trener Duje Tokić nastavlja na kormilu Solina do zimske stanke, zaključiti je iz razgovora sa Miroslavom Delićem, predsjednikom kluba.

Tekst: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content