NK SOLIN: Luka Gotovac u Sloveniju, a Petar i Šime Perko u Hajduk

SOLIN – Škola nogometa drugoligaša Solina, jedna od najkvalitetnijih u Dalmaciji, koja nosi ime Tonći Boban Bebi, po legendarnom igraču Solina, svake natjecateljske sezone u hrvatsku nogometnu elitu ili inozemstvo lansira nekoga iz svog tabora. Iz solinskog nogometnog inkubatora nakon Mate Šimičića (Standard Liege) i Boška Jeme (Hajduk) ovog ljeta još trojica mladih igrača ostvarili su karijerne transfere!

Mladi veznjak Solina Luka Gotovac (21) preselio je u Sloveniju. Luka nastavlja karijeru u slovenskom drugoligašu Jadranu iz Dekana pokraj Kopra. Radi se o bivšem igraču Adriatica, Dugopolja, Sloge, te zadnju polu sezonu drugoligaša Solina. Klub iz Dekana je filijala renomiranog slovenskog prvoligaša Kopra.

Talentirani dvojac mladih nogometaša, Mravinčani rođaci Petar Perko (2007.) i Šime Perko (2008.) preselili su s Jadra na Poljud. Petar Perko hrvatski U-15 reprezentativac je nakon Opatije u Solinu bio četiri godine, dok je Šime nakon četiri godine u Adriatica pokraj Jadra proveo posljednju sezonu igrajući u 1. hrvatskoj kadetskoj ligi. Mladi Mravinčani skrenuli su pozornost struke Hajduka igrama za Solin u 1. pionirskoj i kadetskoj HNL, u kojoj Solin izvrsno brodio pod paskom trenera Kaje Kalinića i Ognjena Majdova.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content