NK SOLIN: Miroslav Delić novi predsjednik NK Solin

Pavle Marinković, Ivan Spajić i Miroslasv Delić (Snimio: Jakov Teklić)

Održana redovna Izborna Skupština kluba

Dolazi do situacije da iduće sezone iz Druge lige ispada pet klubova, a naš cilj je ostati!

U ponedjeljak, 12. srpnja 2021., u Domu Zvonimir u Solinu održana je ranije odgođena redovna izborna sjednice Skupštine Nogometnog kluba Solin. Od 53 člana skupštine nazočno je bilo njih 34.
Nakon izviješća Ivana Spajića za njegovo razdoblje od godinu i pol dana, i službene razrješnice dosadašnjeg predsjednika kluba većinom glasova je prihvaćen prijedlog i novi predsjednik kluba je Miroslav Delić, koji je bio i jedini kandidat. Miroslav Delić, predsjednik Uprave i direktor splitske gradske tvrtke Promet, je inače član Izvršnog odbora kluba i dužnost predsjednika će obavljati do kraja mandata od četiri godine.
Usvojeno je i financijsko izviješće, za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. Uprihođeno je 1.39 milijuna kuna a potrošeno oko 1,38.
Na prijedlog novog predsjednika kluba članovi Izvršnog odbora su, njih 15: Miroslav Delić, Ivan Spajić, Ivica Rakušić, Miroslav Dugeč, Nikša Bubić, Mario Jaman, Nikola Tokić, Fabijan Moskatelo, Anđelko Bešker, Ivan Pisac, Milan Milišić, Toni Bešker, Goran Miličević, Mate Buklijaš i Zdravko Brko.
Članovi Nadzornog odbora su Miroslav Mišković, Joško Delale i Mirko Grubišić. Stegovnu komisiju čine Željko Ivčević, Goran Podrug i Ante Ljubičić.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević obratio se Skupštinarima
  • -U upravi Solina sam već nekoliko mandata i čast mi je bilo prihvatiti ovaj izazov. Imam viziju kluba, a za sada ostaje 15 članova Izvršnog odbora, po meni to treba smanjiti u okvirima zaduženja. To ćemo napraviti kada vidimo kako će sve ovo krenuti. Dolazi do situacije da iduće sezone iz Druge lige ispada pet klubova, a naš cilj je ostati. Probleme će trebati rješavati u suradnji s Gradom Solinom, koje je glavni sponzor Kluba, i ne možemo se oslanjati samo na proračun Grada. Moramo ojačati omladinski pogon. Mi smo uz Hajduk jedini klub iz Dalmacije, koji ima kategorije pionira i kadeta u prvoj HNL, a cilj je to napraviti i sa našim juniorima. Prioritet je i poboljšanje infrastrukture, kako bismo mogli nastaviti igrati Drugu ligu, znači stvoriti uvjete za dobivanje licence u tom rangu – rekao je novi predsjednik solinskog drugoligaša Miroslav Delić.
  • Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, je dijelom dao odgovor glede infrastrukture. Ocijenivši veliki dobitak i poboljšanje izgradnjom pomoćnog terena s umjetnom travom u Vranjicu. -Cilj je napraviti uvjete za Drugi razred natjecanja ulažući u postojeće objekte. Moramo se odrediti prema stadionu, novoj lokaciji ili adaptacija postojećeg. Nadam se u mandatu uprave kluba i mojem gradonačelničkom da ćemo to realizirati. Delić je najpogodnija osoba kao predsjednik kluba u ovom prekretnom razdoblju. Moramo konstatirati da 1,4 milijuna kuna od Grada nisu dostatni za ovaj rang natjecanja.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content