NK SOLIN: Održana Redovna skupština i usvojeno novo ustrojstvo Kluba

Uvodi se institut dopredsjednika i smanjuje Izvršni odbor

NK Solin je klub od posebnog značaja za grad Solin, i važno je da bude dobro posložen, i Grad Solin treba stajati uz njega

SOLIN – Održana je Redovna sjednica Skupštine NK Solin, u ponedjeljak 31. srpnja 2023. godine, u obnovljenim prostorijama Kluba na katu, na stadionu Pokraj Jadra. Na prijedlog predsjednika kluba Miroslava Delića raspravljalo se o dvije glavne točke dnevnog reda; izvješće o radu kluba od 1. siječnja do 30. srpnja 2023. godine, i o izmjenama i dopunama Statuta NK Solin, i obje su jednoglasno usvojene.

Predsjednik Delić je u usmenom izvješću za spomenuto razdoblje istaknuo da je glavni cilj ostvaren, ostanak prve momčadi u 1.NL, kao i pionira i kadeta u 1.HNL, dok juniori kao prvaci Dalmacije nisu uspjeli u kvalifikacijama za 1.HNL.

– Proljetni dio bilo je malo gore malo dolje, ali se uspjelo. Zbog mojih privatnih problema, a prije dva mjeseca sam se kvalitetnije uključio i ostvarena je financijska stabilnost kluba. Plaće su isplaćene zaključno za šesti mjesec a uskoro će biti i za sedmi. Ima nekoliko pozajmica koje trebamo vratiti. Pokazalo se da trebamo nešto mijenjati u strukturi rukovođenja klubom – rekao je predsjednik Delić, te se dotakao i smjernica za novu sezonu:

– Novi sponzor prve momčadi će biti splitski Brodomerkur, potpisivanje ugovora je u srijedu. Reklama na dres inače vrijedi 100.000 eura godišnje. Potpisali smo suradnju s Hajdukom, već sada je na dvojnoj pet igrača, a može do deset. I danas smo dobili dva igrača, Francuza i Hrvata. Temeljito smo izvršili kadrovsku rekonstrukciju omladinskog pogona. Novi voditelj je Goran Granić, osoba koja ima pravac i odgovornost na višoj razini.

NK Solin je klub od posebnog značaja za grad Solin! 

Skupštinare je pozdravio gradonačelnik Solina Dalibor Ničević, inače član skupštine kluba. Čestitao je na ostvarenim ciljevima i suradnji s Hajdukom na višoj razini.

– Tribina Istok, odnosno svlačionice, VIP loža i klupske prostorije su gotove. Grad je zbog niza okolnosti morao ponoviti natječaj za izgradnju Zapadne tribine, i realno je očekivati da ćemo drugi dio prvenstva igrati u Solinu. Također će biti javni natječaj za novi klupski kafić. Planiramo izgraditi još jedno pomoćno igralište u Vranjicu. NK Solin je klub od posebnog značaja za grad Solin, i važno je da bude dobro posložen, i Grad Solin treba stajati uz njega – naglasio je gradonačelnik Dalibor Ninčević. 

Promjene Statuta zbog boljeg funkcioniranja kluba uz proračun od 600.000 eura!

O izmjenama Statuta kluba već odavno se najavljuje smanje broja članova Izvršnog odbora kluba sa 15, na Skupštini je usvojeno de će budući IO kluba brojiti devet članova. Uvodi se i institucija dopredsjednika kluba, što je predsjednik Delić i obrazložio:

– Zbog boljeg funkcioniranja kluba morali smo reagirati, a to se vidjelo kod mog odsustva početkom ove godine. Osim toga za klupske potrebe, te natjecanje svih uzrasta potrebno je namaknuti oko 600 tisuća eura. Želimo da predsjednik, dopredsjednik i ostalih sedam članova Izvršnog odbora budu sposobni izvršiti planirane klupske programe i sportske ciljeve. Nisu članovi uprave potrebni samo za dizanje ruku nego ljudi koji će svojim radom doprinijeti proračunu i ciljevima. Svi oni će se birati na sjednici Skupštine na mandat od četiri godine. Novost je, tajnika bira IO kluba na neograničen mandat. Buduće članove Skupštine predlaže IO kluba a usvaja Skupština kluba.

– Sve ove izmjene Statuta NK Solin trebaju verificirati određene županijske institucije, tek nakon toga slijedio Izborna Skupština kluba – potvrdio je tajnik kluba Pavle Marinković Pako!   

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content