NK SOLIN: Škola nogometa Tonči Boban Bebi potvrdila kvalitetu u 1.HNL

Pioniri i kadeti Solina nastavljaju u 1.HNL

Cilj je u sezoni 2022./2023. igrati i s juniorskom kategorijom u 1.HNL.

Škola nogometa drugoligaša Solina, jedna od najkvalitetnijih u Dalmaciji, koja nosi ime Tonči Boban Bebi, po legendarnom igraču Solina.
Još jedna uspješna sezona je iza pionira i kadeta Solina, pod vodstvom trenera Ante Vitaića i Ognjena Majdova. Solinski pioniri 2 i kadeti 2, pod vodstvom trenera Kaje Kalinića i Mladena Bosančića, također izvrsno brode na području Dalmacije! Mladi solinski prvoligaši svoje utakmice igraju na igralištu uz Jadro, dok sve ostale kategorije na gradskom terenu sa umjetnom podlogom u Vranjicu.

  • Klub s Jadra je potvrdio svoj status u 1.HNL uspješnim rezultatom i odličnom igrom, tako da ćemo i petu godinu zaredom igrati s najboljim klubovima u državi. Valja naglasiti da s područja Dalmacije u 1.HNL s kadetima i pionirima, igraju sam Solin i Hajduk, što je veliki uspjeh za jednog drugoligaša i grad Solin. Biti u društvu klubova kao što je Hajduk, Dinamo, Osijek, Rijeka, Lokomotiva i drugi – počeo je priču Mario Jaman, član IO NK Solin zadužen za omladinski pogon.

Rezultat kvalitetnog rada u svim uzrastima i kategorijama pokazuju posljednji prelasci iz škole nogometa, počevši od Nikole Mora (Dinamo), Stipe Biuka (Hajduk), pa do Gregora Gulišije (Lille), Morena Vuškovića (Dinamo), Marija Veljače i Stipe Vulikića u novog prvoligaša Hrvatski dragovoljac.

  • Liga je na oku mnogih skauta, trenera i izbornika mlađih uzrasta. Stoga naše igrače Mirka Tokića, Duju Koljanina, Boška Jemu, Nina Majdova prate duže vrijeme i dolaze upiti za njihov razvoj iz kvalitetnijih klubova HNL, a i Europe – kaže Jaman.

Solin se sada okreće novoj sezoni s jakom podrškom Uprave, na čelu s predsjednikom kluba Ivanom Spajićem, da ustroj i kvalitetu škole podigne na još višu razinu s ciljem da u sezoni 2022./2023. igra i s juniorskom kategorijom u 1.HNL, pod vodstvom Marina Nerlovića.

  • Želimo naglasiti dobru suradnju s klubovima HNK Hajduk, NK Dugopolje, NK GOŠK, NK Uskok i HNK Sloga. U tijeku je nadopuna i selekcija igrača 2005. i 2007. godišta, koji će u narednoj sezoni nastupati u 1.HNL. Samim time skrećemo pozornost igračima i roditeljima, da je ovo iznimna prilika za kvalitetne igrače drugih klubova, koji se dolaskom u Solin mogu dokazati na najvišoj razini igranja u Hrvatskoj. Solin najviše sredstava ulaže u Omladinski pogon, stipendiranjem perspektivnih mladih igrača te se kreće i s ulaganjem u infrastrukturu. Naravno da nastavljamo sa tradicionalnim turnirima mlađih uzrasta, Memorijal Tonči Boban Bebi i Salona cupom – poručuju Mario Jaman.

Priredio: Miro Podrug
Fotografije: Ivica Čavka

Scroll to Top Skip to content