NK SOLIN: Sve tri pobjede u prijateljskim utakmicama

Trenutno smo na 70 posto ekipiranosti – kaže trener Marko Lozo

U iščekivanju smo pojačanja za koje čekamo radnu dozvolu a u pregovorima smo sa dvojicom ciljanih igrača u napadačkom dijelu

SOLIN – U trećoj prijateljskoj utakmici tijekom ljetnih priprema igranoj protiv trećeligaša Zadra na stadionu u Stanovima Solin je došao do treće pobjede, rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac u prvom poluvremenu je bio Josip Marinović, dok je za konačnih 0:3 pogodio Moreno Vušković.

Solin je utakmicu započeo u sastavu: Runje, Karabatic, Džaja, Kuvačić, Cruce, Gagula, Botica, Blažević, Majdov, Ožegović, Marinović

Drugo poluvrijeme su igrali: Kargotić, Ðolonga, Pekić, Tomić, Hrgović, Dadić, Borovičkić, Kaćunko, Vučković, Ožegović, Vušković.

Prisjetimo se, u prvoj su pobijedili U19 sastav Hajduka rezultatom 4:3, u drugoj Hrvace 1:0, a u trećoj Zadra, 3:0!

Trener Solina Marko Lozo je zadovoljan odrađenim te kaže:

– Pripreme idu po planu, ulazimo trenutno u možda najnapornije razdoblje u smislu umora igrača. Dolaze nam sljedeći tjedan dvije utakmice sa jakim protivnicima u kojima ćemo vidjet koliko je ova momčad taktički zrela i koliko smo pohvatali sve zamisli s obzirom da će bit puno teže nego u ove prethodne tri prijateljske utakmice. Najveća problematika je što se još nismo do kraja kompletirali i to će vjerojatno još pričekati, ali vidimo da taj problem imaju i prvoligaši. Onda i mi trebamo bit strpljivi i znalački ukomponirat pojačanja koja dođu u zadnjim tjednima.

Trenutno smo na 70 posto ekipiranosti i to nam možda ovog trenutka predstavlja najveći problem. U iščekivanju smo pojačanja za koje čekamo radnu dozvolu a u pregovorima smo sa dvojicom ciljanih igrača u napadačkom dijelu ali smo prisiljeni čekat ih ako ne pronađu inozemni angažman. Nadam se da ćemo do 1. kolovoza ekipirati i uigrati momčad za 1. kolo. Ovaj tjedan imamo prijateljske utakmice sa Hajdukom, u Širokom Brijegu, te u srijedu u 18,30 sati na turniru u Vranjicu sa Zagorom.

Igrači još odlaze, ali i dolaze!

Trener Marko Lozo je donekle skresao popis igrača, sa početnih 33. U odnosu na prošlu sezonu, ostalo je samo sedam prvotimaca u Lozinom kadru, braniči Tomić, Pekić, Džaja, vezni Dadić i Kaćunko, napadač Vodanović, te vratar Kargotić. Do sada službeno su za Solin pristupnice potpisali krilni napadač Josip Vučković iz Hrvaca, te posudba iz zagrebačke Lokomotive, za Solin do kraja ove sezone 19-godišnjeg Lovre Borovičkića, poniklog u stobrečkom Primorcu, a stanovniku Solina.

Protokolarno je dogovoreno u sklopu potpisane međusobne suradnje između Solina i Hajduka, koja se temelji na razvoju mladih igrača u cilju postizanja što boljih sportskih rezultata. Četvorica su došla s Poljuda na Jadro, Mateo Jurić-Petrašilo, Antonio Klarić-Kukuz, Niko Ðolonga i Šimun Hrgović, koji su prošle sezone s Bijelima u konkurenciji U19 ispisali lijepu europsku priču. Za poziciju broj jedan uz Ivana Kargotića, tu je i Frane Barbić prošlogodišnji vratar Belišća, a treći je junior Roko Marović, koji je zbog ozlijede izvan trenažnog procesa. Kako i Barbić nije bio na raspolaganju protiv Zadra drugo poluvrijeme je branio Roko Runje, čiji status nije riješen i još je član FC Porto B!

Sportski direktor Vik Lalić nam je ranije potvrdio da sigurno ostaju branič Toni Botica pristigli iz Hrvaca, te Zadranin Dino Kapitanović, kojemu je posljednja destinacija bila slovenska Krka, no nisu još članovi Solina.

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content