NK SOLIN: Trener Toni Golem poveo novog prvoligaša u dosta izmijenjenom sastavu

Otišla devetorica došla četvorica igrača!

Dogovoreni nastupi na dva Memorijalna turnira u Zmijavcima i Vranjicu

Splićanin sa zagrebačkom adresom Toni Golem (40) nastavlja na kormilu nogometnog prvoligaša Solina, prošli ponedjeljak poveo je pripreme, zbog uređenja svlačionica i prostorije na stadionu uz Jadro okupljanje je bilo na igralištu Sloge u Mravincima, gdje će trenirati petnaestak dana. Trener Toni Golem nastavlja sa dosadašnjim stožerom i ovu sezonu. Golemov pomoćnik je Zoran Roglić, trener vratara Hrvoje Višić, a Tomislav Lozić je zadužen za kondicijske pripreme. 

Prozivkom počele su pripreme nogometaša Solina, a na prvom treningu okupilo se 26 igrača, koje je pozdravio predsjednik kluba Miroslav Delić pohvalivši prošlosezonski rad, te je naglasio kako je prioritetni cilj kluba ostanak u drugom stupnju natjecanja. Glavni trener Toni Golem je ukratko predočio program rada i svoje zahtjeve.

Miro Delić i Toni Golem

Službeno je i Vik Lalić preuzeo funkciju sportskog direktora Solina, a među igračima su četvorica novih lica. Golemu će biti na raspolaganju napadač Josip Maganjić (23), bivši igrač mlađih uzrasta Hajduka i Fiorentine, Istre 1961, Širokog Brijega i Dugopolja, koji dolazi iz ciparske Omonije Aradippou u kojoj je proveo proljetni dio prošle sezone.

Tu su i dvojica mlađih igrača, koji se vraćaju bliže domu, iz Cibalije je došao branič Luka Džaja, bivši igrač, Dugopolja, Croatije i Hrvaca, te desno krilo Dino Klarić, igrač mlađih uzrasta Hajduka, koji je prošle sezone bio posuđen Kustošiji. Četvrti novi igrač je Metkovac Ivan Markota (23), koji se vratio sa Cipra, a prije toga je igrao u Dugopolju, Sesvetama te mlađim kategorijama Dinama i RNK Split. U tijeku su razgovori glede suradnje sa Hajdukom, te je očekivati nekoga na posudbu ili dvojnu registraciju.

U ljetnoj stanci klub su napustili devetorica igrača: Boško Jemo, Hrvoje Relota, Dominik Perković, Tomislav Dadić, Valentino Vujinović, Toni Taraš, Luka Gotovac, Tony Livančić i Matej Jukić. U Solinu su ostali stožerni igrači Ninčević, Topić, Tomić, Kušeta i Liberijac Nimely koji se prošlog proljeća pokazao kao pojačanje. Nimely i Markota opravdano su izostali s prozivke, mladi Buljan je lakše ozlijeđen i početi će trenirati za nekoliko dana, a momčadi je priključeno sedam juniora s Jadra.

Na prozivci u Mravincima bilo je nazočno 26 igrača: vratari Ante Topić i Ivan Kargotić, igrači Mateo Tomić, Tvrtko Buljan, Stipe Pekić, Šime Puljić, Josip Mijić, Duje Ninčević, Nikola Kušeta, Antonio Kaćunko, Luka Mamić, Ante Blažević, Karlo Vodanović, Kristijan Jurić, Zvonimir Ožegović, Domagoj Topić, Dino Klarić, Luka Džaja, Josip Maganjić, te juniori Nino Majdov, Andrija Bašić, Marin Budimir, Roko Roguljić, Josip  Dragičević, Marko Šerić i Luka Skoko.

Sportski direktor Lalić zasad je potvrdio nastupe na dva memorijalna turnira, u Zmijavcima i Vranjicu, ukupno četiri utakmice. Na Memorijalu „Marijan Šuto Mrma“ u Zmijavcima, 22. i 24. srpnja igrat će Solin, Dugopolje, Zadar i domaćin Croatia. Memorijal „Slaven Jurić“ u Vranjicu, igrati će se 4. i 6. kolovoza, tjedan prije početka prvenstva 1.NL, što će ujedno biti i generalka. Traži se suparnik za 13. srpnja!

Priredio: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content