NK SOLIN: U srijedu uz Jadro Solin – Hrvace

Lozo skresao listu!  

U srijedu, 19. srpnja 2023., Solin igra drugu prijateljsku utakmicu, u 18,30 sati, uz Jadro protiv drugoligaša Hrvaca. U prvoj su pobijedili U19 sastav Hajduka rezultatom 4:3, a u trećoj provjeri u subotu idu na ogled trećeligašu Zadru!

Trener Marko Lozo je donekle skresao popis igrača, sa početnih 33 na 24, plus vratari. U odnosu na prošlu sezonu, ostalo je u Lozinom kadru samo sedam prvotimaca, braniči Tomić, Pekić, Džaja, vezni Dadić i Kaćunko, napadač Vodanović, te vratar Kargotić.

U sklopu potpisane međusobne suradnje između Solina i Hajduka, koja se temelji na razvoju mladih igrača u cilju postizanja što boljih sportskih rezultata. S Poljuda na Jadro su pristigli Mateo Jurić-Petrašilo, Antonio Klarić-Kukuz, Niko Ðolonga i Šimun Hrgović, koji su prošle sezone s Bijelima u konkurenciji U19 ispisali lijepu europsku priču ulaskom u finale Lige prvaka. Uz spomenutu četvoricu i zagrebačka Lokomotiva posudila je Solinu do kraja ove sezone 19-godišnjeg Lovru Borovičkića, poniklog u stobrečkom Primorcu, a stanovniku Solina.

Kratak osvrt u svezi prijelaznog roka potvrdio nam je sportski direktor Vik Lalić:

– Prijelazni rok za nas još nije završen, nadasve glede napadača golgetera. Prisjetimo se naši prošlogodišnji najbolji strijelci Chinedu i Mamić su potpisali za Široki Brijeg. Očekujemo pojačanje iz inozemstva. Još su nekolicina na provjeri, a većina juniora koja je bila sa nama vraćena je u juniorski trenažni proces pod paskom Ognjena Majdova – rekao je Lalić, a na upit jesu li kompletirani vratari, odgovorio je:

– Uz Ivana Kargotića, tu je i Frane Barbić prošlogodišnji vratar Belišća ponikao u našem okružju, a treći je junior Roko Marović, koji ima nešto problema sa ramenom i upućen je na stručne preglede kod zdravstvene službe Hajduka. S nama trenira i Roko Runje, više u prolazu jer njegov status nije riješen, a član je FC Porto B.

Lalić nam je potvrdio da sigurno ostaju krilni napadač Josip Vučković i branič Toni Botica pristigli iz Hrvaca, te Zadranin Dino Kapitanović, kojemu je posljednja destinacija bila slovenske Krka. Zasigurno je interesantan i Luka Kuvačić, 2006. godište, prošlosezonski kadet Solina ponikao na Poljudu!

Trećeligaš Sloga se nada će s Jadra biti upućenih na kaljenje u Mravince, Dugopoljci su već izvršili donekle obvezu!

– Prvo, svim juniorima izlazno godište ponudili smo im Slogu. Razgovaramo i sa ostalima, a selekcija još traje – rekao je Vik Lalić, koji nam je izdiktirao trenutni popis igrača na raspolaganju treneru prve momčadi Marku Lozi, njih 28:

– Hrgović, Pekić, Ðolonga, Dadić, Kaćunko, Tomić, Jurić-Petrašilo, Barbić, Borovičkić, Kapitanović, Vodanović, Karabatić, Džaja, Dumančić, Kuvačić, Majdov, Vučković, Volarević, Gagula, Blažević, Kolenda, Marinović, Ereiz, Ožegović, Skoko, Botica, Kargotić, Runje.   

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content