NK SOLIN: Velika gesta bivših predsjednika NK Solin, tajnika i gradonačelnika Solina

Dalibor Ninčević Nina i Ante Ljubičić Puška posjetili bolesnog legendarnog Ivicu Bubića Bubija

SOLIN – U srijedu, 18. kolovoza 2022., bivši predsjednici i sportski direktori NK Solin, danas gradonačelnik i tajnik grada Solina Dalibor Ninčević Nina i Ante Ljubičić Puška, u društvu niže potpisanog također predsjednika i tajnika kluba S Jadra, posjetili su legendarnog centarhalfa i kapetana nogometnog kluba Solin Ivicu Bubića Bubija (69), koji se oporavlja u svom domu u Solinu nakon teških operacija. Svakako gesta koju je trebalo zabilježiti, jer Bubi je bio član zlatne generacije solinskih modrih, koja je ostvarila povijesni ulazak u drugu ligu bivše države 1981. godine. Igrač ponikao uz Jadro i jedan od igrača s najviše nastupa za NK Solin, uz Mladena i Petra Kalinića, te Tonća Bobana Bebija, i zasigurno jedan od legendi solinskog sporta.

– Bubi je meni kao tada mlađem igraču bio uzor kako se bori i igra za momčad i svoj klub. Nije se štedio doma i u gostima i svi smo ga cijenili, pa i suparnički igrači. Poznajemo se preko 40 godina i danas je aktivan, ne samo kao vjerni navijač nego i član skupštine Solina i disciplinske klupske komisije. Prenio sam mu pozdrave kolega i gradske uprave – rekao je Dalibor Ninčević Nina, dok je Ante Ljubičić Puška naglasio:

– Bubi je zasigurno bio i ostao jedan od simbola NK Solin. Za njega nije bilo izgubljene lopte, a ni igrača kojeg nije mogao čuvati, bio je kompletan igrač i čovjek.

Bubi sa osmijehom. ali pomalo i suznih očiju, uz nazočnost supruge Krasne i sina Ante, također igrača Solina, pun optimizma i uvijek spreman za šalu, je rekao:

– Ti, Puška i Nina, ste mi velika pozitivna terapija, baš ovih dana kada mi je bilo možda najteže. Pratim Solin i Slogu, u kojoj sam završio karijeru, a i njen predsjednik dr. Zdravko Perko također moj bivši suigrač me operirao. Čestitam Solinu na povijesnom ulasku u Prvu ligu, tako se danas zove, a velika je to stvar kada smo mi kao mjesna zajednica ušli u Drugu ligu Jugoslavije 1981. Osim toga veselim se uređenju i rekonstrukciji stadiona Pokraj Jadra, jer me veže velika ljubav za to igralište – rekao je Ivica Bubić, popularni Bubi.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content