Nogomet spaja Solin i Amorebietu (Baskija)

Zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić i direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo danas su upriličili prijem za legendu španjolskog nogometa, Joseba Etxeberria (Joseba Andoni Etxeberria Lizardi).  

Sport spaja ljude! A nogomet, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, priča jezik koji svi razumiju.

Joseba Etxeberria nakon što je počeo svoju nogometnu karijeru sa 17 godina u Real Sociedadu, vrlo brzo je prešao u redove Athletic Bilbaa, gdje ostao do samog kraja svoje igračke karijere, a gdje je stekao svjetsku popularnost. Trenutačno se bavi trenerskim poslom, a kao bivši vrhunski sportaš promovira sport, svoj kraj i zdrave životne navike.

Uz riječi dobrodošlice i razmjene darova, razgovaralo se o mogućnosti suradnje između gradova Solina i Amorebiete u turizmu i, naravno, nogometu i sportu.

-Sport, a prvenstveno najvažnija sporedna stvar na svijetu, nogomet, priča univerzalni jezik koji svi razumiju – istaknuo je, među ostalim, zamjenik gradonačelnika Rakušić, koji je naglasio kako su sa španjolskom nogometnom legendom razgovarali o mogućnosti suradnje, dok je Etxeberria naglasio važnost prvenstveno sporta te zajedničke kulture mediteranskih gradova Solina i Amorebieta.

Nakon posjeta gradskoj upravi grada Solina Etxeberria je posjetio i prostorije NK Solin.

Scroll to Top Skip to content