Nova ekološka i energetski učinkovita rasvjeta zasjala u Ulici Blage i Roberta Zadre

Grad Solin nastavlja s postepenim prelaskom na modernu, ekološku i energetski učinkovitu LED rasvjetu.

Tako je nedavno završeno postavljenje ukupno 9 novih, ekoloških i energetski učinkovitih rasvjetnih tijela u Ulici Blage i Roberta Zadre. Nabavu i montažu, nove Led rasvjete, izvodio je Vlastiti pogon Grada Solina u okviru programa održavanja, a financirana je iz proračunskih sredstava Grada Solina te je nastavak projekta zamjene stare rasvjete na području grada.

Širenjem obuhvata nove LED javne rasvjete Grad Solin nastavlja dobru praksu s ciljem potpunog prelaska na ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu na području grada.

Prednosti nove LED rasvjete su mnogostruke. Prvenstveno, s LED rasvjetom se postižu značajne uštede kojima se štedi više od 60% energije u odnosu na konvencionalnu rasvjetu što značajno doprinosi zaštiti klime. Ujedno je puno prihvatljivija za opće zdravlje ljudi jer nema treptajuću svjetlost, a koja je uzročnik glavobolje i naprezanje očiju. Osim toga nove svjetiljke zahtijevaju i manje održavanja, čime su dugoročno isplativije.

Nova LED rasvjeta koja je postavljena ima drugačije karakteristike od dosadašnje jer je njen snop svjetla usmjeren prema dolje, što znatno doprinosi smanjenju svjetlosnog onečišćenja. Radovi su iznosili ukupno 160.000 kuna s PDV-om.

Scroll to Top Skip to content