Nova ekološka i energetski učinkovita rasvjeta zasjala uz šetnicu i solinsku Reviju

Grad Solin nastavlja s postavljanjem modernih, ekoloških i energetski učinkovitih LED rasvjetnih tijela. Ovih dana postavljeno je novih 8 rasvjetnih tijela na šetnici uz Jadro. Nabavu i montažu, nove Led rasvjete, izvodio je Vlastiti pogon Grada Solina u okviru programa održavanja, a financirana je iz proračunskih sredstava Grada Solina te je nastavak projekta zamjene stare rasvjete na području grada. Radovi su iznosili ukupno 130.000 kuna s PDV-om.

Na zadovoljstvo Solinjana i dragih gostiju večeras će isto tako zasjati 3 nova moderna i energetski učinkovita LED rasvjetna tijela.

Širenjem obuhvata nove LED javne rasvjete Grad Solin nastavlja dobru praksu s ciljem potpunog prelaska na ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu na području grada.

Prednosti nove LED rasvjete su mnogostruke. Prvenstveno, s LED rasvjetom se postižu značajne uštede kojima se štedi više od 60% energije u odnosu na konvencionalnu rasvjetu što značajno doprinosi zaštiti klime. Ujedno je puno prihvatljivija za opće zdravlje ljudi jer nema treptajuću svjetlost, a koja je uzročnik glavobolje i naprezanje očiju. Osim toga nove svjetiljke zahtijevaju i manje održavanja, čime su dugoročno isplativije.

Nova LED rasvjeta koja je postavljena ima drugačije karakteristike od dosadašnje jer je njen snop svjetla usmjeren prema dolje, što znatno doprinosi smanjenju svjetlosnog onečišćenja.

Scroll to Top Skip to content