Nova modernizirana rasvjeta na Reviji

Na popularnoj Reviji uz riku Jadro započeli su građevinski radovi. Riječ je o postavljanju nove moderne javne rasvjete. Dosadašnja struktura javne rasvjete u Solinu koristila je zastarjele tehnologije koji energetski nisu dugoročno isplative. Drugačijom regulacijom javne rasvjete može se uštedjeti i do 50% energije, a sustavom daljinskog upravljanja i nadzora značajno smanjiti troškove održavanja. Također zamjena svjetiljki i prilagodba rasvjetnih tijela može osigurati značajne uštede. Shodno tome, Grad je prije mjesec dana zamijenio postojeća rasvjetna tijela uzduž cijele glavne solinske ulice, Zvonimirove ulicu koja prolazi kroz centar grada.

Grad je prepoznao važnost transformacije javne rasvjete s ciljem povećanja energetske učinkovitosti kako bi se izbjeglo svjetlosno zagađenje te da bi se smanjili troškovi održavanja.

Radovi na Reviji izvode se sukladno odluci koja se odnosi na materijal i dijelove za tekuće investicijsko održavanje javne rasvjete, procijenjene vrijednosti oko 60.000 kuna.

Uz prošlogodišnje postavljanje novih klupa te oplemenjivanjem šentade s javnom rasvjetom ovaj dio centra Solina dobiti još privlačniju vizuru.

Scroll to Top Skip to content