Nova sezona A2 lige – jug

Kreće nova sezona A2 lige – jug, a prvo kolo na rasporedu je 23.10.2021.g.

Ove godine liga broji 10 klubova i to: OKK Dražen Petrović – Šibenik, KK Cetina Trilj, KK Solin, KK Ribola Kaštela II, KK Pet bunara – Zadar, KK Mislav Podstrana, HKK Trogir, KK Sukošan, KK Diadora – Zadar i KK Došk Drniš.

“Za razliku od prošle sezone, koju smo prije Covid zatvaranja završili na prvom mjestu, roster igrača je dosta izmijenjen pa je ova sezona puna nepoznanica i nezahvalno je išta prognozirati”, poručuju iz kluba.

Trenutni roster: Petar Barišić, Martin Bilandžić, Ivan Bartulović, Domagoj Šakota, Ivan Jurčević, Duje Škaro, Nikola Batistić, Tomislav Jukić, Ivan Duvnjak, Josip Kunac, Bruno Barać i Zvone Biško, trener Hrvoje Oršulić

“Uz trenera Oršulića, u školi košarke su još Ante Bilobrk i Ljubo Šamadan. Zbog sve većeg interesa djece u školi košarke, angažirali smo i novog člana u našem trenerskom timu.

To je Josip Vučica, bivši profesionalni košarkaš koji je nastupao za KK Split, KK Bosna, BBC Bree iz Belgije, BBC Lausanna iz Švicarske i mnoge druge klubove. Također je prošao sve nacionalne selekcije u mlađim uzrastima. Novi vrijedan kotačić u našem klubu koji uz postojeći kadar može puno donijeti našim mladim nadama!

Glavni fokus ove, a i narednih sezona su djeca i škola košarke. Okrećemo se vlastitom pogonu i gledamo dugoročno. Iz tog razloga sve snage i sredstva ulažemo u odgoj i proizvodnju mladih košarkaša koji će, nadamo se, nositi naš klub u budućnosti. Drago nam je da su roditelji to prepoznali jer imamo ogroman interes kod upisa djece, pogotovo u novootvorenoj grupi (MINI BASKET) za najmanje dječake 1. i 2. razreda. Tu nam je puno pomogao i “Solinko” – naša nova maskota. Uz kvalitetni angažman trenera i napore koje ova Uprava ulaže, ne sumnjamo da će Košarkaški klub Solin rasti u svakom pogledu!”- rekao je tajnik Mirko Podrug.

Scroll to Top Skip to content