Novo izletište oduševilo brojne posjetitelje – pogotovo najmlađe

U subotu, 17. prosinca na Jadro izletištu održan je Dan otvorenih vrata. Brojni Solinjani i ostali posjetitelji  imali su priliku vidjeti sadržaje Centra za posjetitelje  i Interpretacijskog centra, pogledati dokumentarni film te vidjeti prostor mrjestilišta mekousne pastrve. Najmlađi gosti uživali su u zabavno-edukativnim igrama, i interaktivnoj aplikaciji „hod po vodi“ u preuređenom bunkeru iz Drugog svjetskog rata. Za one koji su željeli pobliže upoznati projekt „Jadro – izvor života“, te sam prostor i koncept izletišta organizirani su i obilasci uz stručno vodstvo.

Jako mi se sviđa novo izletište. Najviše mi se svidio bunker, pogotovo dio gdje plivaju ribice i gdje možemo skakutat po vodi. Igrice su isto super, baš smo se zabavili, samo je bilo puno djece pa smo se borili tko će prvi do ekrana. Zanimljiva mi je i dvorana u podrumu gdje će se pokušati razmnožiti ribice. Jedva čekam vidjet kad to krene, sigurno ću opet doć. Jako mi se sviđa i park za djecu i sva priroda oko nas, ali nažalost padala je kiša pa nismo uspjeli puno šetat okolo. Već sam prije bila u uređenom tupinolomu, super mi je što postoji škola u prirodi u kojoj djeca mogu učiti o životinjama i biljkama koje tu žive. – podijelila je svoje dojmove Mari iz Kaštela koja je ovo subotnje jutro provela sa svojom obitelji na izletištu Jadro.

Nedostaje mi samo nakakav kafić gdje se nešto može pojest i popit, ali čula sam da će i to bit u budućnosti, tako da se veselim opet doć na Jadro izletište – nadodala je Mari.

Svi oni koji žele posjetiti izletište Jadro tijekom blagdana mogu doći utorkom i četvrtkom od 12.00 – 17.00 sati i srijedom i petkom od 10.00 do 15.00 sati. Nedjeljom i ponedjeljkom je izletište zatvoreno.

Napomena: Ovo radno vrijeme vrijedi do 6. siječnja 2023. godine!

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Solina.

Scroll to Top Skip to content