Obavijest: Javite se na ispitivanje “Epidemiologija hipertenzije u Hrvatskoj (EHUH-2)”

Tijekom istraživanja vršit će se Uzorkovanje krvi, nalaz urina, mjerenje brahijalnog arterijskog tlaka, mjerenje visine i metabolička vaga, mjerenje centralnog tlaka. UZV pregled štitnjače, endotelna funkcija
Udruga Zdravi dan u suradnji s Hrvatskim društvom za hipertenziju, Hrvatskom zakladom za znanost i Domom zdravlja SDŽ sudjeluje u velikom projektu, “Epidemiologija hipertenzije u Hrvatskoj (EHUH-2).

Ispitivanje će se održati u Solinu, 3. i 4. rujna 2021. (petak od 16 do 21h i subota od 8:00h) u prostorijama Mjesnog odbora Sveti Kajo i ordinaciji obiteljske medicine dr. Dražene Mamić na adresi Solinske mladeži 69F.
Cilj je ispitivanja uključiti što veći broj ispitanika iz populacije. Poziv ispitanika uglavnom rade liječnici obiteljske medicine, mobiliziraju ispitanike slučajnim odabirom, kako bi se dobio uvid u stanje populacije koja je zdrava i ne zna za nikakve bolesti i onih koji boluju od kroničnih nezaraznih bolesti.
Ispitivanje će vršiti članovi tima akademika Bojana Jelakovića iz Zagreba, članovi Udruge Zdravi dan (liječnici i nutricionisti) i liječnici DZ SDŽ po epidemiološkim mjerama opreza (svi su i cijepljeni).

Dobrobit koju imaju pacijenti od sudjelovanja u istraživanju – detaljan i vrhunski sistematski pregled, te po dobivanju nalaza pojedinih pretraga isti će biti dostavljeni njihovim liječnicima:
Uzorkovanje krvi – detaljna analiza
Nalaz 24 satni urin
Mjerenje brahijalnog arterijskog tlaka
Mjerenje visine i metabolička vaga
Mjerenje centralnog tlaka
UZV pregled štitnjače
Endotelna funkcija

Naši sugrađani koji su zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela: 098 9123078 i bit će kontaktirani nekoliko dana ranije da znaju kada će točno doći, i da im objasnimo kako uzeti 24-h urin.
Svi se moraju prethodno najaviti i biti će raspoređeni u manje grupe kako ne bi bilo čekanja i da izbjegnemo grupiranja radi epidemiološke situacije.

Scroll to Top Skip to content