Obavijest o vježbi evakuacije i spašavanja u samostanu svetog Rafaela u Solinu

U četvrtak, 19. listopada s početkom u 10:30 sati održat će se vježba evakuacije i spašavanja u samostanu sv. Rafaela u Solinu. Prema scenariju vježbe, zbog potresa na području Grada Solina došlo je do urušavanja međukatnog stepeništa doma “Sveti Rafael” u Solinu između I. i II. etaže objekta, a uslijed urušavanja dolazi i do požara.

Osnovna zamisao vježbe je prikazati mogućnost intervencije gašenju požara i spašavanju ozlijeđenih osoba spasilačkim metodama, zbrinjavanju ozlijeđenih, postupcima izvješćivanja i brzini evakuacije radnog osoblja doma “Sveti Rafael” u Solinu kao i štićenja susjednih objekata.

Cilj vježbe je utvrditi organiziranost, opremljenost i stručnu osposobljenost svih sudionika u slučaju izvlačenja i evakuacije ozlijeđenih osoba.

U vježbi će sudjelovati: Stožer CZ grada Solina, HGSS, DVD Solin, DVD Vranjic, JVP Split, PVP INA Solin (INA Vatrogasni servisi), Ispostava hitne medicine Solin (HMP), Crveni križ (Gradsko društvo Crvenog križa Split (GDCK Split), Volonteri Crvenog križa, PP Solin.

Scroll to Top
Skip to content