Obilježavanje Dana Hrvatskog sabora u Solinu

U subotu, 8. listopada 2022. godine s početkom u 10:00 sati, Grad Solin će obilježiti Dan Hrvatskog sabora polaganjem vijenaca pored spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gospinom Otoku.

Istog dana, s početkom u 11:00 sati na starohrvatskom lokalitetu Šuplje crkve, krunidbene bazilike kralja Zvonimira upriličit će se program u organizaciji Grada Solina, Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika – Split, osnovnih škola s područja grada Solina-Malih čuvara solinske baštine, Dječjeg vrtića Cvrčak Solin, povijesne postrojbe „Kliški uskoci“, Udruge studenata povijesti „Toma Arhiđakon“ u suradnji s drugim povijesnim postrojbama i to u povodu godišnjice ukopa kraljice Jelene (8. listopada 976.), dana krunidbe hrvatskoga kralja Dmitra Zvonimira u crkvi Sv. Petra i Mojsija (8. listopada 1076.) i Dana neovisnosti Republike Hrvatske (8. listopada 1991.).
U 12:00 sati započet će uprizorenje krunidbe kralja Zvonimira u izvođenju povijesne postrojbe „Kliški uskoci“ i Udruge studenata povijesti „Toma Arhiđakon“ u suradnji s povijesnim postrojbama.

Pozivamo vas da se pridružite!

Scroll to Top Skip to content