Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Solinu

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u organizaciji Grada Solina i Udruge Moje dijete Solin, u petak i subotu, 2. i 3.12.2022., održat će se 2. SOLINSKO SRCE LJUBAVI. Dvodnevni program raznolik je i namijenjen svim generacijama. 

U petak, 2.12. s početkom u 19.00 sati, u Teatrinu Gradske knjižnice Solin, u sklopu razgovora pod nazivom “I moja priča može učiniti čudo!”, osobe s invaliditetom i one uključene u njihovu svakodnevnicu podijelit će svoje priče, iskustva i razmišljanja.

U subotu, 3.12., u Domu kulture Zvonimir, s početkom u 19.00 sati, čeka vas priredba “Tu sam – vidi što sve mogu!” Izvođači ove posebne večeri su djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom koji će pokazati kako se srčano recitira, pjeva i zabavlja. 

Volonteri Udruge gluhih i nagluhih Svjetlost iz Solina prevodit će priredbu na znakovni jezik i tako program učiniti pristupačnim svima.

Cilj ovog događaja je povećati svijest društva i poticati bolje razumijevanje problema s kojima se susreću osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, uspostaviti što učinkovitiji sustav podrške kako bi se osigurala bolja kvaliteta života i uspješna integracija u društvo te dobrobit u svim aspektima njihovog života.

Pozivamo vas da svojim prisustvom podržite ovaj događaj, a onda i pljeskom ohrabrite naše male i velike umjetnike za koje znamo da će za SOLINSKO SRCE LJUBAVI ostaviti svoje srce na pozornici. Vidimo se! 

Scroll to Top
Skip to content