Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja 2022. godine

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine te je prijedlog da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta. Na tragu navedenog, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo i suradnika na razini lokalne zajednice te brojnih volontera, inicirao i pokrenuo obilježavanje Nacionalnog dana hodanja provedbom javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u svim županijama Republike Hrvatske.

Akcija „Hodanjem do zdravlja“ u Splitsko – dalmatinskoj županiji održat će se u subotu 1. listopada s početkom u 10:00 sati, a mjesto okupljanja je Park na Širini u Solinu.  

Cilj je organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje. Želja je ovom akcijom potaknuti sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Pridružite se i učinite korak za vaše zdravlje u pravom smjeru!

Scroll to Top Skip to content