Obilježen Dan Osnovne škole kralja Zvonimira

Foto: Jakov Teklić

Predstavljana obnovljena zgrade Područne škole u Rupotini

Učenici i djelatnici najmlađe solinske osmoljetke, Osnovne škole kralja Zvonimira, ove su godine Dan svoje škole 15. svibnja, ujedno i Međunarodni dan obitelji, obilježili prigodnim virtualnim programom te predstavljanjem obnovljene zgrade Područne škole u Rupotini.

    – Sanaciju, odnosno uređenje učionica i sanitarnih čvorova, financirala je Županija splitsko-dalmatinska s 300 tisuća kuna dok je Grad Solin pokrio nabavku novih vrata i klimatizacijskih uređaja vrijednih 55 tisuća kuna – kazala je Vedrana Propadalo, ravnateljica OŠ kralja Zvonimira, dodajući kako je zahvaljujući spomenutim radovima ova školska zgrada, stara preko sto godina, zasjala novim sjajem.

Osim o interijeru vodilo se računa i o uređenju vanjskog prostora koji je obogaćen s dva velebna murala za čiju je izradu zaslužan akademski slikar Marin Boban kojem je ravnateljica ovom prilikom uručila zahvalnicu i likovni rad učenika.  

     Novi ugođaj stare školske zgrade posebno je razveselio  one kojima je ovaj prostor i namijenjen. Potvrdili su nam to prvašići Katarina Žižić i Dominik Jurić te trećašice Petra Mrčela i Tina Kunac.

     Naša škola izvana izgleda stara, ali iznutra je skroz nova. Posebno nam se sviđaju murali jer su puni boja i veselja – kazali su nam učenici poručujući kako su sretni što imaju prilike ići u ovako lijepu školu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Scroll to Top Skip to content