Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Grad Solin pridružio se obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i tim je povodom 3. prosinca u Domu kulture Zvonimir organiziran događaj pod nazivom Solinsko srce ljubavi. Tim je činom Solin, malim, ali sigurnim koracima, postao jedan u nizu gradova koji podržavaju jačanje svijesti društva i bolje razumijevanje prepreka s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno moraju nositi. Krajnji je cilj poboljšati kvalitetu života osobama s invaliditetom te osigurati bržu i lakšu integraciju u društvo. 

Događaj je svojim sudjelovanjem podržala ženska klapa i vokalno folklorna skupina KUD- Salona, djeca OŠ kraljice Jelene Solin i OŠ kralja Zvonimira te članovi udruge Moje dijete. Program su simultano prevodile na znakovni jezik volonterke iz Udruge gluhih i nagluhih Svjetlost, a likovna umjetnica Antonija na jedinstven je način ovjekovječila uspomenu na cijeli događaj – oslikavši sliku tijekom trajanja programa koja je na kraju večeri uručena KUD-u Salona kao znak zahvale za svu podršku koju su pružili u organizaciji ovog događaja. Gradonačelnik Ninčević se također zahvalio svim sudionicima, malim i velikim umjetnicima te im je uručio zahvalnice i prigodne poklone. “Namjera nam je pružiti podršku i izvan okvira jednog događaja i jednog dana. Važno nam je je biti prepoznat kao grad koji je ugodan za život svim građanima koje prima u svoje okrilje, bez iznimke. Želimo, uz vašu pomoć i podršku, biti grad po mjeri svakog čovjeka”, rekao je gradonačelnik.

Cijeli je koncert na koncu obilježilo puno pozitivnih emocija te je ostavljen prostor za zaključak kako su se postavili dobri temelji za buduća obilježavanja u istom, šarmantnom i jedinstvenom duhu. 

Zahvaljujemo se svim sudionicima: recitatorima Rafaelu Banovcu, Veselinu Vetmi, Lauri Poljak, Moniki Bilobrk, Nini Skelin, Toniju, Ivanu i Nikoli Ćurku, Petri Čelan, Marini Kasalo, prevoditeljicama znakovnog jezika Antoniji Popić, Ivani Jelavić Čičić, Dori Čerini, Nedi Vranić, Jeleni Grabovac, likovnoj umjetnici Antoniji Šerić, ženskoj klapi i vokalno folklornoj skupini KUD-a Salona i Marinu Govorku na uspješnom voditeljskom debiju!

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content