Obilježena 32. godišnjica oslobađanja vojarne u Solinu

Povodom obilježavanja 32. godišnjice oslobađanja vojarne u Solinu kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Gospinom Otoku, mjestu gdje se dijelom akcija i odvijala, danas su položeni vijenci te je odana počast svim poginulim i preminulim braniteljima.

Sudionicima osvajanja vojarne u obilježavanju obljetnice pridružili su se predstavnici solinskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević. 

Okupljene je u ime sudionika akcije pozdravio Ante Krolo koji se s velikom zahvalnošću i poštovanjem prisjetio događanja iz 1991. godine i svih onih koji su sudjelovali u toj akciji.

Na važnost oslobađanja vojarne za Solin osvrnuo se i gradonačelnik Ninčević naglasivši kako se ovaj dan obilježava unatrag nekoliko godina na inicijativu hrvatskih branitelja koji su direktno sudjelovali u akciji.

Dobro je evocirati uspomene na takve dane. Zapravo, svaki važniji događaj, kako za Hrvatsku tako i za Grad Solin, započinjemo na ovom mjestu – kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima gdje im odajemo dužno poštovanje i pijetet.

Gradonačelnik je u svom obraćanju istaknuo i važnost podizanja svijesti mladih o Domovinskom ratu.

Na nama je dužnost da učinimo sve što možemo kako prošlost ne bi bila zaboravljena, a uz podršku škola učiti mlade što se događalo u Domovinskom ratu i kako se i zahvaljujući kome stvarala naša Hrvatska. Ovom prigodom bih se zahvalio svima koji su sudjelovali u oslobađanju vojarne na području grada Solina. Onima koji nisu više s nama, neka im je vječna slava i hvala. – poručio je gradonačelnik.

Prigodnu molitvu pred spomen obilježjem predvodio je župnik i upravitelj Prasvetišta Gospe od Otoka don Ante Čotić.

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content