Održan četvrti radni sastanak partnera u projektu Aktivna i kvalitetna starost

Posljednji radni sastanak partnera u projektu „Aktivna i kvalitetna starost“ financiranom bespovratnim sredstvima ESF u okviru poziva Pridruži se – Aktivni u mirovini, održan je 6.4. 2022. s početkom u 10.30.

Podsjetimo, cilj projekta je jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija/institucija: udruge Sveti Jeronim, Mastrinka, Vita Plus, Gradsko društvo Crvenog križa Solin te Gradova Solin i Kaštela.

Osim detaljnog pregleda do sada odrađenih aktivnosti partnerima su predstavljene aktivnosti koje slijede u zadnja dva mjeseca provedbe projekta te je dan prikaz financijskih troškova i odobrenih izvještaja do sada.

Partnerima su predstavljene Smjernice za socijalno uključivanje umirovljenika u život zajednice te najavljena  završna konferencija projekta koja će se održati u Splitu, 19.5. 2022 u hotelu Park a gdje će naglasak biti na ostvarenim rezultatima i Istraživanju o kvaliteti života umirovljenika Splita, Kaštela, Solina i Podstrane.

Podsjetimo, projekt traje 24 mjeseca, do kraja svibnja 2022. godine. Ukupne je vrijednosti 1.918 089,61 kuna.  Od toga 85 % iz Europskog socijalnog fonda, a 15% državnog proračuna.

Scroll to Top
Skip to content