Održan prijem za njemačkog veleposlanika dr. Roberta Klinkea

Veleposlanika Savezne Republike Njemačke, dr. Roberta Klinkea, primio je danas gradonačelnik Dalibor Ninčević sa zamjenikom Ivicom Rakušićem i direktoricom Turističke zajednice grada Solina Jelenom Stupalo. Nakon uvodnog pozdrava, gradonačelnik je veleposlanika upoznao s poviješću Solina iako su se tijekom susreta svi prisutni uvjerili koliko je dr. Klinke dobro upućen u Solin i po pitanju povijesti, a i po onome što se u gradu danas događa.

“Posebno ga je zanimalo što nam predstavlja najveći izazov. Naravno da je to bolja prometna povezanost posebno ako se želimo razvijati i postati prepoznatljiva destinacija kulturnog, prirodnog i vjerskog turizma”, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Ninčević.

“Razgovarali smo i o infrastrukturnim izazovima, potencijalima Solina, drugim pitanjima koja se tiču toga da je Solin važan dio Urbane aglomeracije Split. Istovremeno smo gledali i prema perspektivnoj budućnosti u smislu održivog turizma, poslije sljedeće godine pa do 2024. godine. Održivi bi turizam mogao biti važan resurs za Solin, s obzirom na njegovu povijest, sadašnjost i budućnost”, izjavio je veleposlanik Klinke te se zahvalio na konstruktivnom razgovoru.

Nakon posjeta Gradskoj upravi, veleposlanik Klinke je u društvu zamjenika gradonačelnika Rakušića obišao Salonu.

Scroll to Top Skip to content