Održana edukacija u okviru projekta “Otvorene ljetne pozornice UAS”

U okviru projekta “Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split”, 11. i 12. studenoga 2021.g., održala se edukacija za dionike u kulturi i turizmu u Domu kulture Zvonimir Solin koju je organizirala tvrtka Intonacija iz Zagreba.

Nakon što je prisutne pozdravila Marijana Pavičić Pera, viša stručna suradnica za projektiranje i gradnju iz Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i EU fondove Grada Solina, uvodno izlaganje u ime organizatora, održao je Plamenko Cvitić, a potom i prezentirao Strategiju brendiranja integriranog projekta kulturne baštine – Otvorenih ljetnih pozornica UAS čiji je nositelj Grad Solin, a projektni partneri Turistička zajednica Grada Solina, Gradovi Omiš, Trogir i Kaštela te Općine Dugopolje, Klis i Lećevica.

Predstavnici spomenutih Gradova i Općina, kojima je edukacija bila i namijenjena, imali su priliku poslušati vrhunske predavače Ivana Pakozdija i Krešimira Dabu, koji su iznosili primjere dobre prakse iz područja menadžmenta u turizmu i kulturi.

Identificiranje potencijala i mogućnosti destinacije, interpretacija baštine, korištenje festivala i događaja za razvoj svjesnosti o brendu i punoj širini kulturne ponude, alati i tehnike kojima možemo osigurati cijeli kulturni doživljaj našim ciljnim tržištima, razvoj proizvoda i usluga koji čine da ljudi žele posjetiti našu destinaciju i prije nego dođu ..samo su neke od tema o kojima se raspravljalo. Interaktivnu edukaciju sudionici su ocijenili uspješnom i korisnom i složili su se da će im stečena znanja i razmjena iskustava zasigurno biti od pomoći, pogotovo u osmišljavanju novih kulturno turističkih proizvoda.

Ukupna vrijednost projekta “Otvorenih ljetnih pozornica UAS” iznosi 32.750.759,23 HRK, od čega je EU sufinanciranje 27.838.145,30 HRK. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Vrijeme provedbe projekta je od 8.8.2018. – 8.2.2023.g.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Solina.

Scroll to Top Skip to content