Održana konstituirajuća sjednica 4. saziva Dječjeg gradskog vijeća

Izabrani članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Solina za 4. saziv (2021.-2023.)

Predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina u 4. sazivu je Marin Punda, zamjenici su mu Marin Jurić i Petra Voloder

U petak 28. svibnja 2021. u Teatrinu Gradske knjižnice Solin održana je konstituirajuća sjednica 4. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Solina.

Dječje gradsko vijeće broji 25 članova i to po šest vijećnika iz OŠ don Lovre Katića, OŠ kralja Zvonimira i OŠ Vjekoslava Paraća te sedam članova iz OŠ kraljice Jelene, kao najveće škole u gradu Solinu.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Solina kojem mandat traje do 2023. godinu su:

OŠ kralja Zvonimira: Iva Dolić, Zvonimir Barišić, Mihael Bradarić, Nina Petrović, Gabrijela Mornar, Luka Kokeza

OŠ don Lovre Katića: Ela Sedlar, Petra Voloder, Domagoj Bužančić, Marin Punda, Marina Muštra, Mira Aužina

OŠ kraljice Jelene: Dorotea Roguljić, Gea Bašić, Dorian Šafranko, Martin Boko, Toni Bušić, Bruno Žunić, Sara Bilić

OŠ Vjekoslava Paraća: Ema Šalov, Roko Milovac, Lara Pereža, Matej Barbarić, Marin Jurić, Bruna Grubišić

Konstituirajućom sjednicom Dječjeg gradskog vijeća presjedala je voditeljica Dječjeg vijeća Radojka Bućan koja je male solinske dječje vijećnike upoznala s rezultatima izbora koji su se održali 14. svibnja u isto vrijeme u svim osnovnim školama s područja grada.

Nakon predstavljanja kandidata, slijedili su izbori za gradonačelnika. Većinom glasova dječji gradonačelnik grada Solina, ujedno i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća je Marin Punda učenik Osnovne škole don Lovre Katića.

Prvi potpredsjednik, odlukom vijećnika je učenik Marin Jurić iz Osnovne škole Vjekoslava Paraća, a druga potpredsjednica je Petra Voloder iz OŠ don Lovre Katića. Predsjedniku i njegovim zamjenicima mandat traje dvije godine, a cilj rada 4. saziva Dječjeg vijeća grada Solina jest humanitaran rad i volonterstvo.

Male gradske vijećnike u ime gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić te im dao punu podršku u njihovom radu s naglaskom da se djeca i mladi što više uključe u život i rad Grada Solina.

Scroll to Top
Skip to content