Održana konstituirajuća sjednica 5. saziva Dječjeg gradskog vijeća

Predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina u 5. sazivu je Josip Perajica, a zamjenica mu je Iva Peroš

U utorak 6. lipnja 2023. u Teatrinu Gradske knjižnice Solin održana je konstituirajuća sjednica 5. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Solina (2023.-2025.).

Dječje gradsko vijeće broji 25 članova i to po šest vijećnika iz OŠ don Lovre Katića, OŠ kralja Zvonimira i OŠ Vjekoslava Paraća te sedam članova iz OŠ kraljice Jelene, kao najveće škole u gradu Solinu.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Solina su:

OŠ kralja Zvonimira: Marko Majstrović, Dominik Čukušić, Josip Perajica, Lara Bijuković, Klara Boban, Filip Ercegović

OŠ don Lovre Katića: Marin Punda, Marina Muštra, Teo Toševski, Niko Ivanović, Ivano Zebić, Ivano Šego

OŠ kraljice Jelene: Lucija Musić, Iva Peroš, Lovre Ćukušić, Ivan Vrkić, Marija Dedić, Lucija Milun, Krešo Bonković

OŠ Vjekoslava Paraća: Mirko Vrgoč, Pjero Gudić, Lana Križan, Šime Buzov, Toni Ercegović, Luka Mandić

Male solinske gradske vijećnike u ime gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić te im dao punu podršku u njihovom radu s naglaskom da se što više uključe u život i rad Grada Solina.

Konstituirajućom sjednicom Dječjeg gradskog vijeća presjedala je voditeljica Dječjeg vijeća Radojka Bućan koja je dječje vijećnike upoznala s rezultatima izbora koji su se održali 12. svibnja u isto vrijeme u svim osnovnim školama s područja grada.

Nakon predstavljanja kandidata, slijedili su izbori za gradonačelnika. Većinom glasova dječji gradonačelnik grada Solina, ujedno i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća je Josip Perajica učenik Osnovne škole kralja Zvonimira. Odlukom vijećnika učenica OŠ kraljice Jelene Iva Peroš izabrana je za potpredsjednicu Dječjeg gradskog vijeća. Dječjim vijećnicima pa tako i predsjedniku i njegovoj zamjenici mandat traje dvije godine.

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content