Održana press konferencija u Gradskoj upravi: Zbog velikog interesa sugrađana, sljedeće godine se kreće u izgradnju novog grobnog polja u Solinu

U prostorijama Gradske uprave održana je danas press konferencija na kojoj su gradonačelnik Dalibor Ninčević i upravitelj Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Ante Parčina zajedno prezentirali Konačnu listu prvenstva prikupljenih zahtjeva za korištenje grobnica na Novom groblju u Solinu. Grad Solin je sredinom studenog oglasio prikupljanje zahtjeva za dodjelu na korištenje obiteljskih grobnica, a potom i kriterije za provedbu spomenutog oglasa na temelju Zaključka gradonačelnika. Također, zbog velikog interesa sugrađana ovom prilikom najavljena je i izgradnja novog grobnog polja u Solinu.

Na Javni poziv pristiglo je ukupno 190 zahtjeva. Budući da će u sklopu grobnog polja, po završnoj fazi gradnje, biti dostupno 69 grobnica, evidentno je kako veliki broj zainteresiranih sugrađana nije uspio ostvariti mogućnost kupnje grobnice. Nismo mogli svima udovoljiti jer smo odluku donijeli prema definiranim kriterijima i prioritetima. Apsolutni prioritet su imali naši sugrađani čiji su najmiliji ukopani u zajedničkim grobnicama ili u tzv. posuđenim (tuđim) grobnicama. Drugi kriterij je bila duljina prebivališta podnositelja na području Grada Solina i određen dio bodova dobivali su hrvatski branitelji – rekao je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Novo grobno polje XXIII sadrži 69 grobnica, od toga je 18 grobnica sa 2 ukopna mjesta, 48 grobnica sa 4 ukopna mjesta te 3 grobnice sa 6 ukopnih mjesta. Primopredaja istih očekuje se krajem veljače ili početkom ožujka iduće godine. 

S obzirom na činjenicu da su sugrađani iskazali pojačani interes i potrebu za kupnjom grobnica, odlučio sam da već iduće godine krenemo sa izgradnjom novog grobnog polja sa 87 grobnica. Za to grobno polje stvoreni su svi preduvjeti – već je osigurano zemljište, napravljena projektna dokumentacija te ishodovana građevinska dozvola. To je dobra vijest za sve one koji ovom prilikom nisu ostvarili pravo na kupnju grobnice. – poručio je gradonačelnik te zamolio sugrađane koji još uvijek čekaju na kupnju grobnica za razumijevanje i još malo strpljenja. Isto tako, skrenuo je pozornost sugrađanima na važnost procedure prijava za grobnice.

Naime, važećima se smatraju jedino one prijave koje su predane putem Javnog poziva, prednost nemaju oni koji se zapišu u Gradskoj upravi.

Stoga se svi zainteresirani mole da prate natječaje za kupnju grobnice i pošalju zahtjev u skladu s istim. 

Scroll to Top Skip to content