Održane radionice o tjelesnoj aktivnosti i motoričkom razvoju djece u parku na Širini

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u parku na Širini pokraj klupa i stolića za prematanje i dojenje poznatijih pod nazivom Majčina klupa održano je niz besplatnih radionica za trudnice i buduće roditelje.

Riječ je o projektu u partnerstvu Koordinacijskog odbora Grad Solin prijatelj djece i Kluba trudnica i roditelja Split-Podružnica Solin, a uz potporu Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade pod nazivom, FIT-Fizički izazovi trudnoće.

Tako su buduće majke u ugodnom i toplom proljetnom danu mogle čuti i naučiti nešto više o ispravnom provođenju tjelesne aktivnosti u prenatalnom periodu, postnatalnom oporavku, motoričkom razvoju djece koje je vodila Ana Čaljkušić, bacc.ft. i o ispravnoj prehrani koju je vodila Iva Tokić; m.sc. nutricionistkinja.

Ovim radionicama pokušalo se u izravnom kontaktu potaknuti osjećaj postojanja stalne potpore majkama s ciljem zajedničkog dobra za rani razvoj djeteta. Misija i želja organizatora jest humanizacija poroda, promicanje i potpora dojenju te stvaranje društvenog okruženja u kojem će sva djeca i roditelji imati jednaka prava na zaštitu, potporu i edukaciju kako bi ostvarili svoje maksimalne potencijale.

Scroll to Top Skip to content