Održano FINALE KUP-a Hrvatske u streljaštvu – disciplina SKEET u organizaciji SK Voljak

Proteklog vikenda na streljani i u organizaciji SK Voljak održano je FINALE KUP-a Hrvatske u streljaštvu – disciplina SKEET. Nakon dvodnevnog kvalifikacijskog natjecanja pet najboljih plasirali su se u finale.

Konačni poredak nakon finalne serije izgleda ovako:

1. Pavao Granić , SK Voljak

2. Nikša Miloslavić, SK Dubrovnik

3. Marko Škarica, SK Voljak

4. Miroslav Šakić, SK Voljak

5. Kažimir Škarica, SK Voljak

“Usprkos nevremenu i vremenskim alarmima Finale smo uspjeli održati. Nadmetanje u finalu bilo je neizvjesno do zadnjih meta, kada je Pavao Granić uvjerljivim nastupom ostvario prednost pred Nikšom Miloslavićem i zasluženo osvojio zlatno odličje. Strijelac SK Voljaka Pavao Granić u ovoj godini pored pobjede u KUP-u HSS-a osvojio je i naslov prvaka države u disciplini skeet. Vrijedno je spomenuti da je Pavao pored osvojene dvostruke krune ove godine imao više zapaženih rezultata u domaćem i međunarodnom natjecanju. U dobroj formi u ovoj sezoni ostvario je i osobni rekord na Prvenstvu Splitsko dalmatinske županije osvojivši 1. mjesto s rezultatom 121/125 pogođenih meta. Kada tome dodamo i zlatnu medalju sa GP Austrije može se reći da je Pavao imao jako uspješnu sezonu.” – rekli su iz SK Voljak.

Nikša Miloslavić, član SK Dubrovnik zauzeo je 2. mjesto kao i na proteklom državnom prvenstvu. Pored navedenih uspjeha u domaćim natjecanjima ovaj talentirani strijelac odradio je i zapažen nastup na GP Austrije ostvarivši rezultat 117/125 što je “B norma HSS-a za nastup za reprezentaciju Hrvatske.

Zapažen je i nastup mladog i talentiranog strijelca Marka Škarice , člana SK Voljak koji se ravnopravno bez kompromisa natjecao sa starijim kolegama. Postigao je rezultat kvalifikacija 114/125, te ponovno ostvario “A” normu HSS-a za nastup u reprezentaciji. Marko je zasluženo osvojio broncu kao i na državnom prvenstvu. Pored toga ove godine uvjerljivim nastupom na GP Austrije ovaj mladi strijelac osvojio 1. mjesto u juniorskoj konkurenciji. Ovim nastupima i rezultatom Marko već sada pokazuje da ima veliki talenat i potencijal za razvoj u vrhunskog strijelca. Ostvareni rezultati spomenutih strijelaca daju nam pravo na razmišljanje o sastavu reprezentacije Hrvatske u disciplini skeet. Formiranjem reprezentativnog tima osigurao bi se daljni razvoj ove discipline te sigurno pridonijelo masovnosti u ovom sportu. Još jednom vrijedno je spomenuti da predani rad, učenje i strpljenje može donijeti sreću i radost svakom strijelcu kada na kraju zlatno odličje objesi oko vrata.

“Čestitamo svim osvajačima medalja i kao i svim natjecateljima na fer i spotskom nadmetanju. Ovim natjecanjem prema kalendaru HSS-a završena je skeet sezona u domaćem natjecanju. Ostaje nam Europsko prvenstvo koje će se održati u Osijeku od 08.09. do 26.09.2023. gdje će u seniorskoj konkurenciji nastupiti Pavao Granić, a u juniorskoj Marko Škarica. SK Voljak će kao i do sada svojim strijelcima dati punu podršku i svu logističku pomoć u ostvarenju što boljih rezultata na tom natjecanju. Poželimo im sreću i puno uspjeha.” – poručili su iz SK Voljak.

Scroll to Top
Skip to content