Operna predstava “Figarov pir ili priča o ljubavi” u Solinu

Javna ustanova u kulturi Zvonimir nastavlja produkciju opernih predstava, ovaj put u suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu i Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu

Kulturnu sezonu 2020./2021. Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin nastavlja produkcijom operne predstave “FIGAROV PIR ILI PRIČA O LJUBAVI”, adaptirane verzije poznate opere Wolfganga Amadeusa Mozarta, čiju adaptaciju i režiju potpisuje Giorgio SURIAN.

Predstava se realizira u suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu i Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu.

Ulogu Grofa Almavive igra Marin ČARGO, Groficu Almaviva igraju Ana MALOVAN, Rahela UJEVIĆ i Ana ČUDINA, Sussanu Neda ALEKSIĆ, Kristina SVALINA i Marija Kristina TOMIĆ, Figara igra Benjamin ŠURAN, Cherubina Nikolina ZOVKO i Dora Klarić, Marcellinu Ani ŠKORIĆ, likove Basilija i Don Curzija igra Vjekoslav KAŠTELANČIĆ, Bartola Matija ŠKILJO, a Barbarinu Mia GAZDOVIĆ.

Klavirsku pratnju izvodi Zoran VELIĆ, a asistent redatelja je Donat ZEKO. Mentori predstave su red.prof. Giorgio SURIAN, red.prof. Chyntia HANSELL-BAKIĆ, doc. Žana MARENDIĆ- BUČEVIĆ, doc. Terezija KUSANOVIĆ i izv.prof. Hari ZLODRE.

Na programu su dvije izvedbe u Domu kulture Zvonimir u Solinu, u ponedjeljak 19. listopada 2020. i u utorak 20. listopada 2020., obje s početkom u 19:30 sati. Ulaz je slobodan do popune gledališta, uz obvezu nošenja zaštitne maske za lice, i pridržavanja svih ostalih propisanih epidemioloških mjera.

Scroll to Top Skip to content