Otvaranje izložbe Hane Lukas Midžić u Teatrinu Gradske knjižnice Solin

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin u četvrtak, 8. travnja biti će upriličeno otvaranje izložbe ilustracija akademske kiparice i svestrane umjetnice, Hane Lukas Midžić.

Otvaranje izložbe održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama, odnosno, uz ograničen broj posjetitelja, ali svi zainteresirani izložbu mogu obići tijekom travnja i svibnja u radno vrijeme Knjižnice. U organizaciji ove izložbe sudjeluje i solinski Crveni križ u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Hana je inače rođena u Splitu 1980. gdje završava jezičnu gimnaziju i Školu likovnih umjetnosti. Diplomirala je kiparstvo u klasi profesora Šime Vulasa na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a za vrijeme studija provela je semestar na Indiana University of Pennsylvania u SAD, Sculpture department.
Svoje polje interesa u umjetnosti nalazi i gradi kao vizualna umjetnica ponajprije u kiparstvu, ilustraciji, a zatim i interdisciplinarnim formama koje uključuju oblik, materijal, znak, riječ i/ili pokret. Redovito priređuje samostalne izložbe i sudjeluje na skupnim izložbama te surađuje s umjetničkim organizacijama i kulturnim centrima u osmišljavanju i provođenju različitih programa suvremenih umjetničkih praksi.
Napisala je i autorske slikovnice “Vrijeme je za basnoslovke”, “Opet! Basnoslovke”, “Idemo na Marjan!” i “Volimo Marjan!” i one osim unutar stranica slikovnica žive i kao interaktivne lutkarsko-recitatorske izvedbe za djecu.

Otvaranje ove izložbe u solinskoj Knjižnici bilo je osmišljeno upravo tako da Hana svoje Basnoslovke predstavi kroz interaktivu lutkarsko-recitatorsku izvedbu i za solinsku djecu, međutim, kako to nije moguće u trenutku otvaranja izložbe, u Knjižnici se nadaju kako će za vrijeme njenog trajanja uspjeti na neki način djeci približiti Hanine Basnoslovke i izložene ilustracije. Tako je u planu u dogovoru s solinskim vrtićem i školama, a kada se za to stvore uvjeti, ugostiti solinske vrtićance i učenike nižih razreda osnovnih škola kojima bi knjižničari čitali Hanine Basnoslovke dok razgledavaju izložbu njihovih ilustracija. Također je u planu za djecu pripremiti kutak u kojem će se i oni sami moći okušati u izradi ilustracija inspirirani Haninim radovima.

Scroll to Top Skip to content