Otvaranje izložbe “Solinu s ljubavlju”

Gradska knjižnica Solin poziva na otvorenje izložbe akvarela polaznika škole crtanja Lili Gluić „Solinu s ljubavlju“. Otvaranje će se održati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin, u petak, 1. rujna s početkom u 19:00 sati.
Radovi su nastali na međunarodnoj radionici akvarela u sklopu Udruge Likos – udruge za promicanje hrvatskog likovnog identiteta koju već 10 godina uspješno vodi slikarica Lili Gluić, članica HDLU-Zagreb.


O izložbi:
„Akvarel je jako stara slikarska tehnika koja svojim prelijevanjem boja, mekoćom i prozirnošću nijansi, kao i ponekad oštrinom linija omogućuje širok umjetnički izraz. Poznato je da je to i najteža slikarska tehnika jer kod nje nema mogućnosti popravka, znači, treba biti vrstan poznavalac tehnike i forme da bi se upustio slikati akvarel.
Mnoge generacije i narodnosti su prošle radionicu kroz ovo vrijeme, učile, slikale, u interijeru, eksterijeru, ali uvijek motive vezane za naš kraj, Split, okolicu, autohtonu floru i faunu, vedute, spomenike. Ove godine tema radionice je Solin: stara Salona, spomenici, vedute grada od kojih su neke inspirirane starim crno-bijelim fotografijama. Svatko je sam birao motiv Solina odlučivši se za ono što ga je posebno inspiriralo.
Svatko pojedinačno, na sebi svojstven način slika akvarelom. Radovi su različiti i po tonovima i po sadržajnom smislu. Svatko od polaznika ima pravo i mogućnost izraziti se na sebi svojstven način, a ne da slijepo slijedi neki uzor. Ova izložba je spremana cijelu godinu, a posvećena je Solinu, Danu grada i svetkovini blagdana Male Gospe.“
Lili Gluić, voditeljica radionica


Ulaz na izložbu je slobodan, a moći će se razgledati do kraja rujna.


Izlažu:
odrasli
LILI GLUIĆ, voditeljica
ANA KATARINA ŠOLIĆ
VESNA MATANIĆ
IRINA PETROVA
djeca
KATE BEKAVAC, 12 g
LILI GLUIĆ, jr.13 g
IVAN GUDIĆ,11 g
BARTUL MALEŠ, 10 g
MARIN MALEŠ, 9 g
LANA OREČ, 13 g
MARIJETA PLAZIBAT, 9 g
KONSTANTIN WANG PEJOVIĆ, 13 g
RAFAEL SCHIRMANN, 12 g

Scroll to Top
Skip to content