Otvaranjem tradicionalne izložbe učeničkih radova na temu “Obitelj i ja” započelo obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

Solinske osnovne škole, Koordinacijski odbor Grada Solina prijatelja djece i Vijeće za prevenciju kriminaliteta i ove su godine u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, 15. svibnja, upriličili izložbu likovnih radova na temu „Obitelj i ja“ učenika od 1. do 4. razreda.

Okupljene je u prigodi otvaranja izložbe, postavljene u galeriji „Zvonimir“, pozdravila koordinatorica projekta Grad prijatelj djece Radojka Bućan koja je prije svega istaknula važnost obitelji kao jedne od temeljnih vrijednosti našeg društva.

Na ovaj način nastojimo potaknuti djecu da kroz likovni izričaj izraze svoj doživljaj obitelji, privrženosti i ljubavi, a pristigli radovi iz godine u godinu potvrđuju kako dječja mašta i inspiracija ne poznaju granice – kazala je Radojka Bućan.

Zahvalu svim sudionicima izložbe i čestitke nagrađenima uputili su solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić i ravnateljica Osnovne škole don Lovre Katića Anđelka Slavić ujedno predstavnica Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina.

Ovih je dana u našim školama izrađeno gotovo tisuću predivnih crteža na temu obitelji, a ovdje su izloženi oni koje je stručno povjerenstvo odabralo kao najuspješnije – kazala je ravnateljica Slavić osvrćući se na značaj proslave Dana obitelji koji se odlukom Ujedinjenih naroda obilježava od 1994.

Uslijedila je dodjela nagrada učenicima koji su odlukom stručnog povjerenstva osvojili jedno od prva tri mjesta. Nagrada za najbolji rad pripala je Domagoju Podrugu, 3.r. OŠ kraljice Jelene, mentorica Vedrana Kuduz, drugo mjesto osvojila je Nika Gnjidić 3.r., OŠ don Lovre Katića, mentorica Fani Vidović, dok su treće mjesto podijelili Luka Blažević, 1.r. OŠ kralja Zvonimira, mentorica Tina Topić, i Ante Grubić, 4.r. OŠ Vjekoslava Paraća, mentorica Ivona Bašić. Ove je godine dodijeljena i posebna nagrada, a ponio ju je Arthem Chilinger, 1.r. OŠ kraljice Jelene, mentorica Sanja Ivančić.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, SOLINSKA KRONIKA

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content