Plesačice Plesnog studija “Gita” u finalu “Malog koreografa”

U organizaciji Plesne udruge “Gesta” održan je natjecateljski susret djece koja se profesionalno ili rekreativno bave plesnom umjetnošću pod nazivom “Mali koreograf” na kojem su sudjelovale i članice solinskog Plesnog studija “Gita”. Svakako je važno istaknuti kako su od tri poslane koreografije, dvije koreografije Gita odabrane za finalno natjecanje. Plesačice koje su se natjecale su Marija Krnić, Elena Bešlija i Tea Bubić, a odabrane koreografije u finalu će predstaviti Elena i Tea.

Natjecanje će se održati 8. listopada 2022. godine u Kazalištu lutaka Zadar, a pobjednik natjecanja osvaja plesnu edukaciju u Zagrebu. U natjecanju inače sudjeluju djeca u dobi od 6 do 14 godina koja su ujedno i koreografi te su sami odabrali glazbu, scenski izgled i plesnu priču. Za ovaj natjecateljski susret pristigli su plesni uradci djece iz više gradova, Zadra, Splita, Rijeke, Požege i Solina.

Izuzetno smo ponosni na sve tri naše plesačice. Sve su pokazale hrabrost, kreativnost, volju, trud i ljubav prema plesu. Čeka nas prvo finale u Zadru, a zatim u studenom putujemo u Zagreb na finale TREPSa. Iznimno lijep uvod u novu plesnu sezonu – rekla je Anita Ivanović, predsjednica PS Gita.

Scroll to Top Skip to content