Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Solinu

Podizanjem hrvatske zastave, u Solinu je tijekom jutra započelo obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Potom je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima.

Predstavnici solinskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradonačelnik te predstavnici Grada i Gradskog vijeća, prisjetili su se s ponosom i velikim poštovanjem svih onih koji su svoj život položili i omogućili da danas živimo u slobodnoj državi.

“Vječno hvala našim braniteljima kojima ujedno i čestitam njihov dan, Dan hrvatskih branitelja!”, rekao je ovom prigodom Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina.

“Ne mogu ne spomenuti našu mladu Kninjanku olimpijku Mateu Jelić, koja je nakon osvojenog zlata izjavila da će proslavu spojiti s proslavom Oluje. Zemlja koja ima ovakvu mladost i koja s tolikim ponosom ističe hrvatsku zastavu, ne treba brinuti za svoju budućnost”, nadodao je.

Svim Solinjankama i Solinjanima, građanima Republike Hrvatske, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content